KRISTIJAN: Nisam dilovao heroin u crkvi!

- Iz Crkve Svetog Marka sam 1998. otišao na Kosovo i vratio se u komi. Nisam ni znao kako se trguje drogom, u zatvoru sam saznao kako to rade profesionalci. Tamo sam završio fakultet života - ispričao Golubović danas na suđenju

  • 3

Na ponovljenom suđenju danas pred Višim sudom u Beogradu Aleksandar Kristijan Golubović nije izričito negirao optužbe da je trgovao heroinom, ali je istakao da nije znao kako se trguje drogom dok u zatvoru nije upoznao ljude koji su u tome majstori.

- U zatvoru sam završio životni fakultet - rekao je Golubović izlažući svoju odbranu, ali nijednom nije precizirao da li je kriv za organizovanje grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. do 2010. na području Beograda i Novog Pazara.

On je uhapšen ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. kada mu je policija zaplenila 125 grama heroina.

Skačući s teme na temu, Golubović je pričao i o tome da ga je policija stalno pratila i zapitao zašto bi primopredaju heroina "izvršio u Crkvi Svetog Marka od tolikog grada".

- Iz te crkve sam 1998. otišao na Kosovo i vratio se u komi. Nisam ni znao kako se trguje drogom, u zatvoru sam saznao kako to rade profesionalci. Tamo sam završio fakultet života - ispričao je Golubović.

Zapitao je sud i zašto je pripadnik njegovog obezbeđenja Uroš Vuković oslobođen optužbi, a on nije.

- Morao sam da imam obezbeđenje s pancirnim prslucima, pa sam angažovao Uroša Vukovića, koji je u ovom procesu oslobođen. Kako je moguće da on, koji je sa mnom bio 24 sata, nije kriv, a ja jesam. Sve je ovo farsa - rekao je optuženi.

Sudija Snežana Petričić ga je upozorila da odbranu fokusira na optužnicu, ali je nakon njegovog izlaganja zbog nedostatka vremena prekinula suđenje i nastavak zakazala za sledeći četvrtak, 27. decembar.

Golubović je na prvom suđenju svoju odbranu iznosio pet sati i 17 minuta, a obećao je da će ovog puta "pokušati da bude što kraći i konkretniji pri iznošenju odbrane".

Odlukom Apelacionog suda iz februara, Golubovićeva majka Milanka i Vuković su pravosnažno oslobođeni optužbi, dok je deo prvostepene presude kojom su Golubović i još trojica njegovih saradnika osuđeni na višegodišnje kazne zatvora ukinut, tako da im je danas počelo novo suđenje.

Na optuženičkoj klupi osim Golubovića su Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Ferat Skenderovski i svi se nalaze u pritvoru.

Ukinutom presudom, Golubović je bio osuđen na ukupno sedam i po godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i trgovine heroinom.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog, u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

U pritvoru je od hapšenja 16. januara 2010.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA