Umro napadač sekirom kome je policija pucala u glavu!

MUP je naveo da je povređenom ukazana pomoć i da je prevezen i zbrinut u Urgentnom centru, gde je dežurni lekar konstatovao teške telesne povrede opasne po život, kojima je on noćas podlegao

  • 3

Naoružani napadač Đ. R. (20), koji je sinoć u okolini Barajeva ranjen u razmeni vatre sa pripadnicima policije, podlegao je noćas povredama u Urgentnom centru, potvrđeno je u MUP Srbije i u Urgentnom centru.

- Tokom jučerašnje intervencije u okolini Barajeva, policajci M. J. i J. Đ. ispalili su više projektila ka naoružanom napadaču Đ. R. nakon čega je on pao povređen - navedeno je u saopštenju MUP.

MUP je naveo da je povređenom ukazana pomoć i da je prevezen i zbrinut u Urgentnom centru, gde je dežurni lekar konstatovao teške telesne povrede opasne po život.

- Policija je intervenisala na poziv za pomoć jedne sugrađanke, koja je rekla da Ranković (1992), naoružan sekirom i pištoljem, puca u dvorištu njihove porodične kuće i preti ubistvom ukućanima - navodi se u saopštenju.

Ranković je napao policijsku patrolu na ulazu u dvorište kuće, udario sekirom u "haubu" službenog vozila "fijat punto". Policijski službenici su više puta, sa bezbednog rastojanja, izlazeći iz vozila i kasnije iz zaklona upozorili Rankovića da odloži oružje, što on nije učinio, već je sve vreme vređao policajce, upućujući im psovke i pogrdne reči.

U saopštenju se dodaje je on ovakvo ponašanje nastavio i kada je stigao Interventni tim PU za Grad Beograd.

Prema navodima policije, osumnjičeni je krenuo ka policijskim službenicima sa uperenim pištoljem, nastavljajući da vređa i preti, oglušujući se o pozive i naređenja da spusti oružje.

Pripadnici Interventne jedinice su, radi upozorenja, u dva maha ispalili iz službenih pištolja projektile u vazduh, ali je Ranković i dalje vređao, pretio i kretao se ka njima sa uperenim pištoljem.

U pokušaju da odbiju napad, jedan od policajaca je ispalivši hitac slomio vetrobransko staklo službenog vozila, nakon čega su se čula dva pucnja iz pravca iz koga je išao naoružani Ranković.

Na oko pet metara od vozila iza kojeg su bili policijski službenici, policajci su ispalili više projektila ka naoružanom napadaču, nakon čega je on povređen pao.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган (Добој)

    30. decembar 2012 | 13:07

    Не треба дизати много буке око тога, што је тражио то је и добио. Ајде да окренемо причу. Шта би се десило да ниједошла полиција, колико би било повређених или убијених? Полиција је одрадила свој дио посла, заштитили су грађане што им ке и посао. Једина критика са моје стране је што су пуцали у ваздух јер то зрно може да повреди неког недужног. Оглушио се на наредбе полицијских службеника више пута и полиција је поступила у складу са правилом службе.

  • ДАШОНИ

    30. decembar 2012 | 14:22

    МОМАК ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ПСИХИЧКИ БИО БОЛЕСТАН ШТЕТА ШТО МУ СЕ ПРЕ НИЈЕ ПОМОГЛО НА НЕКИ БОЉИ НАЧИН, НЕ БИ НИКАД ДО ОВАКВЕ АГРЕСИЈЕ ИЛИ ТРАГЕДИЈЕ ДОШЛО,

  • kako sad

    30. decembar 2012 | 11:52

    kako sad objavise sve do detalja sta se desilo, a obicno kazu / u cilju istrage nema blizih objasnjenja... Mnogi slucajevi su ostali nerasvetljeni upravo zbog toga sto su svi dogadjaji nekakve "velike tajne"... To mi je ovde mnogo sumnjivo... da policija ya nekoliko sati novinarima isprica bas sve detalje... nesto mute...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA