INDIJSKI MINISTAR: Novi zakon da nosi ime žrtve silovanja!

- Ona je ljudsko biće s imenom, ne samo simbol. Pitamo se kakav je interes u istrajavanju na anonimnosti žrtve silovanja delhijske bande. Zašto ne dati ime u čast nje kao stvarne osobe sa sopstvenim identitetom - naveo je Tarur na Tviteru

  • 0

Indijski ministar obrazovanja Šaši Tarur pozvao je vlasti u Nju Delhiju da otkriju ime preminule žrtve koju su silovali članovi delhijske bande, kako bi revidirani zakon za takve zločine nosio ime po njoj, javio je danas britanski "Bi-Bi-Si" (BBC).

- Ona je ljudsko biće s imenom, ne samo simbol. Pitamo se kakav je interes u istrajavanju na anonimnosti žrtve silovanja delhijske bande. Zašto ne dati ime u čast nje kao stvarne osobe sa sopstvenim identitetom - naveo je Tarur na Tviteru.

Ministar smatra da, ukoliko se njeni roditelji ne protive, revidirani zakon za suzbijanje silovanja treba da bude nazvan po njoj, navodi "Bi-Bi-Si".

Žrtva silovanja, 23-godišnja studentkinja medicine, umrla je tokom vikenda u Singapuru, u bolnici gde se lečila od teških povreda zadobijenih 16. decembra tokom napada u autobusu. Ceo slučaj je izazvao masovne nacionalne proteste i zahteve da za takve zločine bude izricana smrtna kazna.

Njen pepeo juče je prosut u svetu reku Gang, ali javni bes koji je izazvao ceo slučaj ne jenjava.

Policija očekuje da će i formalno biti podignuta optužnica protiv petorice od šest napadača sutra na sudu u Nju Delhiju i, ukoliko budu osuđeni, mogli bi da se suoče sa smrtnom kaznom koja se retko sprovodi u Indiji.

Šesti osumnjičeni je navodno maloletan, pa je policija naložila test kako bi zvanično potvrdila njegovu starost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA