SRPSKI PEDOFILI: Mame decu putem Fejsbuka, zlostavljaju preko Skajpa

Tokom 2012. godine je uhapšeno 15 osoba zbog pedofilije. Jedan od uhapšenih je ucenama seksualno zlostavljao devojčicu držeći je gotovo u ropskom položaju

  • 1

U stalnoj akciji "Armagedon" za zaštitu dece na internetu, tokom 2012. godine je uhapšeno 15 osoba zbog pedofilije i podnete su 34 krivične prijave protiv 63 osobe, rekao je načelnik Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Saša Živanović.

Žrtve internet pedofila bila su i deca iz Srbije, najčešće na društvenoj mreži Fejsbuk.

- U jednom slučaju izvršilac krivičnog dela putem Fejsbuka predstavio se kao mlađi dečak. Otvorio je profil i prihvatio veliki broj naše dece - rekao je Živanović.

On je dodao da je nekoliko dece komuniciralo s njim i putem Skajpa, a policiji je ispričao kako je ucenama seksualno zlostavljao jednu devojčicu.

- Bukvalno ju je držao u ropskom položaju. Kad izađe napolje, davao joj je rok od tri minuta, gde je ona trčeći morala da se vraća kući i da izvršava naloge koje joj je on davao putem Skajpa. Jednog trenutka joj je čak rekao, kada je odbila poslušnost, da će morati da se ubije - rekao je Živanović.

Kao i kod većine dece koja su žrtva pedofilije na interentu, roditelji nisu ni slutili šta se dešava sa njihovim detetom.

Istraživanje Instituta za psihologiju ukazuje da je svako peto dete žrtva digitalnog nasilja, a samo 15 odsto roditelja koristi internet.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA