Bombaš uhapšen, tragedija sprečena!

Blažimir Trifunović (50) iz Guče nekoliko sati držao taoce u zgradi SUP-a na Čukarici, nezadovoljan što policija još nije otkrila ko ga je opljačkao pre dve godine! U pregovorima oko predaje ključnu ulogu odigrali njegova ćerka i advokat

  • 6

Blažimir Trifunović (50) upao je oko 14 časova u prostorije SUP-a Čukarica, naoružan bombom i pištoljem! Nezadovoljan što policija ni posle dve godine nije otkrila ko je opljačkao njegovu kuću u Guči, razoružao je policajce i nekoliko sati ih držao kao taoce, a u jednom  trenutku je i zapucao!

Nakon sat i po pregovora, pregovarački tim ubedio ga  je da se preda. Na sreću, nije bilo povređenih.

- Trifunović je ušao u kancelariju broj 15, ispalio hitac upozorenja i iznenađenim policajcima oduzeo oružje! Trojicu prisutnih, od kojih je jedan inspektor, sat i po vremena je držao kao taoce! Zahtevao je da u zgradu SUP-a dođu njegova ćerka i porodični advokat - kaže za Telegraf.rs jedan od očevidaca ove drame.

Ispred zgrade SUP-a Čukarica ubrzo je stigao veliki broj pripadnika Protivterorističke jedinice Žandarmerije, koji su počeli pregovore s bombašem.

- Trifunović je zahtevao da razgovara s ministrom policije Ivicom Dačićem, tvrdeći da samo on može da reši njegov problem - kaže naš sagovornik.

Okolne ulice su bile blokirane za saobraćaj, a oko zgrade su dežurali vatrogasci, spremni za evakuaciju zaposlenih.

Trifunovićeva ćerka i advokat su stigli u zgradu SUP-a nakon sat vremena. Ubrzo nakon njih, u zgradu su ušli i pregovarači praćeni specijalnim odredom Žandarmerije. Specijalci su imali naređenje da eliminišu bombaša ukoliko životi talaca budu ugroženi!

Oko 15,30 iz zgrade su izašli specijalci i pregovarački tim, a ubrzo potom izveden je i Trifunović. Novinarima se obratila predstavnica pregovaračkog tima Tatjanja Kljun, koja je objasnila da je porodični advokat imao ključnu ulogu u ubeđivanju Trifunovića da se preda.

Razlog za ovaj čin Blažimira Trifunovića, kako saznaje Telegraf.rs, leži u nezadovoljstvu radom policije.

- Njegova kuća u Guči opljačkana je pre dve godine, a policija još uvek razbojnike nije privela pravdi. Pljačkaši su tada iz Trifunovićeve kuće odneli svu njegovu ušteđevinu zarađenu u Nemačkoj - kaže za Telegraf.rs osoba upućena u ceo ovaj slučaj.

Sindikat srpske policije je osudio postupak Blažimira Trifunovića i naveo da bi resorno ministarstvo, kako bi se sprečili slični incidenti, moralo da sprovede ozbiljnije akcije na prikupljanju zaostalog oružja iz ratova, nabavi opremu za otkrivanje naoružanja i zaposlene bolje obuči za takve situacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    30. januar 2012 | 17:34

    (FOTO) Bombaš uhapšen, tragedija sprečena! http://t.co/BDodG9CS

  • Miss_Cybernaut

    30. januar 2012 | 16:40

    #onokad bombaši-.samoubice uleću u policijske stanice? Pa jel dotle došlo? Kada, kako, zašto? http://t.co/9FCq4qiR via @telegrafrs

  • telegrafrs

    30. januar 2012 | 16:38

    Sedam ili osam pripadnika Protiv-terorističke jedinice Žandarmerije je upravo ušlo u zgradu SUP Čukarica http://t.co/ePuj699T

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA