SKANDAL NA KOSOVU: Pritvor za 9 Srba iz pratnje Aleksandra Vulina?

Kosovska policija privela je u Gračanici devet Srba, za koje se tvrdi da su iz pratnje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posle božićne liturgije u manastiru Gračanica, a Aleksandar Vulin za Telegraf kaže da neće otići iz Gračanice dok oni ne budu pušteni

  • 8

Desetorici kosovskih Srba, privedenih posle božićne liturgije u manastiru Gračanica, određen je pritvor do 48 sati. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da neće napustiti Kosovo dok oni ne budu pušteni, ali je ipak "sproveden" za Srbiju.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić rekao je da je desetorici srpskih mladića privedenih nakon liturgije u manastiru u Gračanici određen pritvor od 48 sati.

- Pokušavamo da obezbedimo advokate koji će otići u Prištinu da vide šta im se stavlja na teret - rekao je Pantić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, mladićima se na teret stavlja pripadnost paralelnim insituicijama.

- To je jedino obrazloženje, sve je nezvanično - naveo je Pantić i dodao da su privedene osobe građani severa Kosova koji nemaju veze ni sa politikom ni sa paralelnim institucijama.

Srbi su uhapšeni neposredno po završetku božićne liturgije u manastiru Gračanica. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin je u izjavi za Telegraf rekao da su privedeni bez ikakvog obrazloženja i da on neće “otići iz Gračanice dok oni ne budu pušteni”.

- Uhapšeno je devet naših hodočasnika koji su sa prostora severa Kosova i Metohije, uhapšen je i jedan mladić iz Gračanice, oni su jednostavno privedeni bez ikakvog objašnjenja – rekao je Vulin i dodao da je bio u policijskoj stanici KPS-a, ali da nije dobio nikakvo obrazloženje o razlogu njihovog zadržavanja.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao je da ima informaciju da je uhapšeno devet osoba.

Prema njegovim rečima, razlog za hapšenje je bio što su ta lica navodno na sebi imala obeležja civilne zaštite.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sutrajedrugidan

    7. januar 2013 | 15:18

    Slabi ste Srbi! Svaka bagra moze da vam se ruga!!! Pitajte se sta bi vasi dedovi uradili u slicnoj situaciji????????

  • SveTac

    7. januar 2013 | 19:38

    trebo je Sloba sve dole da spali pa da se zna zato su ovi u hagu

  • bOomERaNG

    7. januar 2013 | 15:07

    HaHaHaHa !!!! Hapsiii bagru !!!! Trpaj to u zatvor !!! Stoku !!! hahahaha hapsiiiiiii !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA