SRAMOTA: Hrvati besni zbog srpske proslave Badnjeg dana u Borovom Selu! (VIDEO)

"Sram vas bilo za ono dranje u Borovom Selu!", "Opet ste pljunuli na hrvatske branioce!", samo su neki od komentara na Fejsbuk profilu Vlade RH povodom objave snimka na Jutjubu koja prikazuje proslavu srpskog Badnjeg dana

  • 12

Zgroženi srpskom proslavom Badnjeg dana u Borovom Selu, hrvatski građani besno su reagovali na društvenim mrežama obraćajući se svojoj Vladi.

"Gospodo, što je ovo? Nadam se da će neko reagovati.",  "Sram vas bilo za ono dranje u Borovom Selu!", "Opet ste pljunuli na hrvatske branioce!", samo su neki od komentara na Fejsbuk profilu Vlade RH povodom objave snimka na Jutjubu koja prikazuje proslavu srpskog Badnjeg dana, koja se svake godine na skoro isti način obeležava u Borovom Selu.

Portparol vukovarsko-sremske policije rekla je za Index.hr kako je proslava bila najavljena i da ju je osiguravala policija.

- U koloni je bilo oko 150 vozila, ukupno je učestvovalo oko 500 ljudi, pripadnika srpske nacionalne manjine -  dodala je portparol vukovarsko-sremske policije.

Iz vukovarsko-sremske policije kažu da je na početku kolone bila velika hrvatska zastava, a u koloni je bilo devet manjih srpskih zastava. Ova proslava organizuje se svake godine, a ovaj put bilo je zabeleženo jedno remećenje javnog reda i mira.

Učesnici u skupu nosili su šajkače i pevali srpske pesme, što je iznerviralo mnoge Hrvate.

(M.B / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    9. januar 2013 | 18:09

    Svaka cast braco Srbi. A sta Hrvatima ovde smeta konkretno,a dice se evropejstvom,toletancijom,kulturom? Ocigledno da su oni nacija koja mrzi,genocidna,sto je jasno po onome sto su radili u II svetskom ratu a cega su se i njihovi mentori grozili.

  • sutrajedrugidan

    9. januar 2013 | 18:40

    Neka se bune! Svaka manjina ima prava na svoju tradiciju i nacionalni identitet a i uradili zakonski, policija ih pratila!

  • Ivan

    9. januar 2013 | 18:53

    Kakve veze imaju šajkače i pjesme kojih se i mnogi normalni Srbi srame s rođenjem Božjeg Sina? Zna se što je šajkača za Vukovar. Zbilja sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA