3

VIP UPOZORAVA: Ne odgovarajte na telefonske pozive s broja +88!

Ukoliko korisnik uzvrati na propušteni poziv s broja +88233010842, najčešće dobije signal zvona ili odziv govorne mašine, ali se uspostavljanje veze i trajanje poziva tarifira se po ceni međunarodnog poziva

U Srbiji je registrovano više od 10 miliona pretplatnika mobilne telefonije

Mobilni operater “VIP mobile” Srbija objavio je danas na društvenim mrežama “Fejsbuk” i “Tviter” upozorenje korisnicima da ne odgovaraju pozivom, ni porukom na propušten poziv sa broja +88233010842. Iz kompanije poručuju korisnicima da je došlo do tehničke poteškoće koja bi uskoro trebalo da bude otklonjena.

– U mrežama domaćih operatera zabeleženi su slučajevi gde su korisnici dobijali propuštene pozive iz inostranstva sa pozivnog broja +88. Ukoliko korisnik uzvrati na ovaj propušteni poziv, najčešće dobije uobičajeni signal zvona ili odziv govorne mašine, ali se uspostavljanje veze i trajanje poziva tarifira se po ceni međunarodnog poziva za tu zonu – stoji u obaveštenju na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Navodi se i da operateri nisu u mogućnosti da blokiraju ove pozive jer stižu sa uvek novih brojeva.

– Savetujemo korisnike da ne uzvraćaju pozivom ili porukom na te brojeve, ukoliko nisu sigurni u to ko ih poziva. U protivnom, poziv će biti tarifiran prema standardnom cenovniku za međunarodne razgovore. Molimo da ovo obaveštenje prosledite vašim prijateljima – zaključili su u “VIP” mreži.

– Imamo tehničkih poteškoća i očekujemo da će problem uskoro biti otklonjen. Samo nemojte odgovarati na pozive sa ovih brojeva –  rečeno nam je iz korisničkog servisa kompanije.

(M. R.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Međunarodni poziv, Mobilni, Prevara, Tarifa, VIP Mobile
Popularni komentari
 • s
  svasta

  Baš su pažljivi !!! Koliko li ima onih koji će na +88….. da pozovu?
  Muka mi je od ovakvih tupih priča,kao da smo svi polumente!!
  Dojadiše reklamama na svim medijima,pa sada još ovako!? :=#&%~

 • A
  Alien

  Ili sa: +88233010841. Mene su cimnuli sa tog…

 • M
  Mila

  Meni se ovo desilo juce ujutru, a koristim Telenor.

foto dana

video dana