TUGA U KUĆAMA NASTRADALIH MLADIĆA: Obiliću moj, šta tata da radi bez tebe!

- Umro je dok smo se dopisivali preko Fejsbuka. Pričali smo, a onda mu je odjednom pozlilo. Rekao mi je: 'Srce moje, gušim se' - kaže devojka jednog od četvorice nastradalih mladića

  • 0

Devojka Miloša Atanackovića, jednog od četvorice mladića koji su se ugušili ugljen-monoksidom u jednoj kući u ataru sela Svojnovo, opština Paraćin, kaže da je njen dečko umro dok su se dopisivali preko Fejsbuka.

- Umro je dok smo se dopisivali preko Fejsbuka. Pričali smo, a onda mu je odjednom pozlilo. Rekao mi je: 'Srce moje, gušim se' - kroz suze se priseća Sanja.

Kako kaže, nazvala ga je, ali se nije javljao. Pomislila je da mu se pokvario mobilni telefon, a onda je narednog jutra čula stravičnu vest. Njene reči potvrđuju rođaci i komšije, koji su došli da porodici izjave saučešće.

Milošev otac, koji je sina sa trojicom drugara našao mrtve u vikendici, slomljen je od bola:

- Joj, moj Obiliću! Nasledniče moj! Šta tata da radi sada bez tebe? Koga da volim, koga da ljubim? - grleći svoju ćerku vikao je Bojan Atanasković, dok su okupljeni u dvorištu plakali.

Plač se čuo i iz dvorišta kuće Marka Živkovića, koju od Miloševe deli samo ograda. Njih dvojica bili su drugovi od detinjstva.

- Nemojte ništa da me pitate. Ne govorite mi ništa. Pustite da me bol pojede, da me ubije - gušeći se u suzama govorila je Markova majka.

U kući Đorđa Marjanovića muk. Ona je nekoliko metara niže od Miloševe i Markove kuće.

Đorđev otac kaže da su njegov sin, Miloš, Marko i Jovan bili nerazdvojni i da su svake godine išli zajedno u vikendicu.

- Tamo su se provodili i družili... - šaputao je Đorđev otac, a onda zaćutao i zagledao se u jednu tačku kao da ih se priseća.

DAN ŽALOSTI U PARAĆINU

U opštini Paraćin danas je dan žalosti zbog tragedije u selu Svojnovu, gde su pronađena beživotna tela četvorice mladića.

Odluku o danu žalosti sinoć je donelo Izvršno veće Skupštine opštine Paraćin.

- Njihova tela poslata su na obdukciju i najverovatnije će se danas znati uzrok njihove smrti -  izjavio je istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da prema prvim izveštajima policije na telima četvorice mladića nema tragova nasilne smrti.

Dačić je rekao da prve indicije ukazuju da su četvorica mladića otrovana gasovima prilikom korišćenja roštilja, što se tragično završilo.

(Telegraf.rs / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA