SAD: Obama potvrdio napade na Pakistan

Američki predsednik je rekao da američke bespilotne letelice redovno vrše napade na osumnjičene za terorizam u plemenskim oblastima na teritoriji Pakistana

  • 0

Američki predsednik Barak Obama potvrdio je da američke bespilotne letelice redovno vrše napade na osumnjičene za terorizam u plemenskim oblastima na teritoriji Pakistana. On je tokom jednočasovnog video "gostovanja" u raspravi na društevnoj mreži "Gugl+" rekao da su ovi napadi ciljani i usmereni protiv ljudi koji se nalaze na listi aktivnih terorista.

Predsednik je rekao da se napadi, koji su intenzivirani za vreme njegovog mandata, izvode u regionu Fate, odnosno plemenskim oblastima Pakistana. Meta napada su osobe za koje se sumnja da su pripadnici terorističke organizacije Al Kaida i koji žive u teško prohodnoj oblasti duž granice između Avganistana i Pakistana.

Nije poznato mnogo detalja o ovoj operaciji. Zna se jedino da njome rukovodi CIA i da je usmerena protiv Al Kaide i talibana u planinskoj oblasti na granici dve zemlje, navodi britanski BBC.

Prema podacima agencije AFP, 2011. su zabeležena 64 takva napada, a 2010. godine 101 napad u toj oblasti. Ovi napadi su vrlo nepopularni u Pakistanu zato što u njima strada veliki broj civila.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA