RADISAVLJEVIĆ: Ne nudimo Šariću status svedoka

Tužilac za organizovani kriminal navodi da bi odbegli narko-bos mogao da dobije status svedoka-saradnika jedino ukoliko bi otkrio nivoe iznad sebe i imenovao organizatore

  • 2

Tužilac Miljko Radisavljević kaže da nema informacije o tome da je Darko Šarić, optužen za šverc kokaina, lociran i da je njegovo hapšenje izvesno.

On je demantovao da su sa Šarićem u toku pregovori da bi dobio status svedoka-saradnika.

- Specijalno tužilaštvo nema nikakve informacije o tome da je Darko Šarić lociran, da je sužen obruč oko njega, niti da je njegovo hapšenje sasvim izvesna stvar, o čemu mediji danima izveštavaju, prenoseći izjave državnog vrha - rekao je Radisavljević za "Politiku".

Tužilac je naveo da bi Šarić eventualno mogao da dobije taj status jedino ako bi dokazao ko je u hijerarhiji kriminalne grupe bio iznad njega.

- U ovom trenutku to nije moguće jer je on u vrhu piramide. Ako bi Šarić otkrio nivoe iznad sebe i ako bi imenovao organizatore, onda bi dobio status člana organizovane kriminalne grupe, i tada bi bilo moguće da dobije status svedoka-saradnika. Uslov je da njegova priča bude proverljiva i dokaziva - rekao je Radisavljević.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u toku su dva postupka protiv Šarića - za šverc kokaina i "pranje novca".

S obzirom na to da je raspisana poternica i doneta odluka o određivanju pritvora, Šarić bi u slučaju hapšenja bio u nadležnosti tog suda.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    12. januar 2013 | 08:30

    Gospodine tuzioce,pa svaka osoba(iz mup-a ili politicar) kome je Saric dao i 1000€ je iznad Sarica.Svako ko je bio korumpiran u tom lancu je iznad Sarica jer je DOPUSTAO Saricu da vrsi kriminalna dela.Ti ljudi su bitniji da se izvedu pred "vas" sud.

  • Srdjan

    12. januar 2013 | 07:20

    Ovaj tekst mi liči na instrukcije koje se šalju Šariću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA