Propada Glavni poštanski centar u Zemunu u koji je uloženo 15 miliona evra! (FOTO)

Centar “Beograd”, koji je trebalo da počne s radom do kraja prošle godine, još uvek ne radi, a po svemu sudeći, to se neće ni desiti u skorijoj budućnosti. Telegraf istražuje zašto

  • 0

Glavni poštanski centar “Beograd”, koji je trebalo da počne s radom do kraja prošle godine, još uvek ne radi, a po svemu sudeći, to se neće ni desiti u skorijoj budućnosti.

Gromoglasno najavljivana investicija, koji se prostire na oko 30.000 kvadrata u Zemunu, u blizini ukrštanja Ugrinovačke ulice i saobraćajnice T6, polako počinje da propada.

U "Poštama Srbije" i firmi "Interkop", koja je učestvovala u izgradnji ovog objekta, nema zvaničnih informacija ko je krivac za ovakvo stanje i ko treba da odgovara zbog toga. Vrednost celog ovog objekta, prema rečima nadležnih, iznosila je oko 15 miliona evra.

Iako je pri kraju radova Glavni poštanski centar obišao tadašnji premijer Mirko Cvetković, njegovo puštanje u rad nekoliko puta najavljivao bivši generalni direktor "Pošte" Goran Ćirić, a sam objekat osveštao patrijarh Irinej, ova ogromna investicija deluje sablasno prazno, a zastave koje se nalaze na jarbolima ispred ulaza u njega, pocepane su i otrcane, tako da samo upotpunjuju jeziv utisak o ovom mestu.

Kako stvari izgledaju na licu mesta? Radnik na portirnici ulaza kaže da nam je za ulazak potrebna dozvola i da on ne može da daje izjave za medije. Slična je situacija i s malobrojnim radnicima koji se nalaze u radničkim kontejnerima firme "Interkop". Ne smeju da pričaju za medije i nerado komentarišu situaciju.

- Ma, pusti nas, nije nam do priče, obrati se menadžmentu firme, oni će ti reći sve - kaže jedan od radnika "Interkopa".

Međutim, ni u ovoj firmi nisu bili rečitiji. Sekretarica poručuje da "trenutno nema nikog ko bi mogao da nam da potrebne informacije".

- Znate, naša firma je malo u blokadi, pa trenutno nemamo baš previše ljudi. Do septembra smo imali zaduženog za marketing, ali on više ne radi. Jedini ko bi mogao da vam pomogne je jedan od direktora. Međutim, ni on nije tu. Molim vas da ostavite poruku, pa će vas on nazvati - rečeno nam je u "Interkop".

Međutim, uprkos na vreme postavljenim pitanjima i ostavljenim porukama, odgovora nije bilo.

I u "Pošti Srbije" nisu nam odgovorili na pitanja koja se tiču sudbine objekta. U odeljenju za odnose s javnošću su nam saopštili da će odgovoriti na pitana upućena mejlom na adresu generalnog direktora. Pitanja su postavljena, odgovora nema.

O sudbini ovog objekta jedino otvoreno pričaju prodavci ogrevnog drveta koji su stacionirani uz ogradu objekta.

- Burazeru, labavo! Niti ko dolazi, niti ko nešto radi. Pominju se neke tužbe između firmi koje su radile na objektu i o neisplaćenim zaradama radnicima, ali ne znam ništa konkretno. Garantovano je unutra paučina već počela da se skuplja. Vidiš li ovaj raspadnuti jarbol? E, on ti je najbolji odgovor za stanje ove Pošte ovde - kaže Dragan, jedan od prodavaca.

Podsetimo, Glavni poštanski centar "Beograd" nalazi se u Ugrinovačkoj ulici, u blizini autoputa kod skretanja prema Novom Sadu i ima površinu od 28.000 kvadratnih metara. Njegova izgradnja počela je krajem decembra 2010. godine i da je završena u predviđenom roku, za 15 meseci. Odluka o njegovoj izgradnji doneta je 1971, odnosno pre 39 godina.

Izgradnja i opremanje Centra ocenjena je kao kapitalni projekat prethodne Vlade, koji je “Pošta Srbije” finansirala sopstvenim sredstvima. Predviđeno je da Centar obezbedi potpunu automatizaciju pošiljki, savremene uslove rada i kvalitetniju uslugu za građane.

Međutim, od svega toga za sada nema ništa. Ostaje da se vidi da li će neko da odgovara zbog toga.

(Ivan Mitkovski / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA