MUZIČKI DINAR: Popust od 33% i dug na 6 rata

OFPS: Svi korisnici koji do 25. 2. 2013. samo prijave korišćenje muzike u komercijalne svrhe ostvaruju pravo na popust. Dužnici koji se prijave do ovog datuma dug mogu da plate u šest rata uz popust od 15%

  • 1

Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) i u 2013. godini davaće popust od 33,3% svim korisnicima koji najkasnije do 25. 2. 2013. sami prijave korišćenje muzike u komercijalne svrhe u svojim objektima. Ovo znači da će korisnici iz reda javnog saopštavanja fonograma i na njima zabeleženih interpretacija (svi oni koji puštaju muziku u kafićima, diskotekama, klubovima i ostalim radnim objektima) moći da na jednostavan način i izvrše svoju zakonsku obavezu i tako uštede čak trećinu od ukupnog iznosa naknade.

- Iako su prema Zakonu o autorskim i srodnim pravima korisnici dužni da sami prijave korišćenje muzike u svojim objektima, rešili smo da im i na ovaj način dodatno pomognemo i olakšamo, kaže portparol OFPS-a Aleksandar Jovanović i dodaje - Na  sajtu www.ofps.org.rs nalazi se obrazac za prijavu korišćenja fonograma za 2013. i dovoljno je samo popuniti ga i poslati na adresu OFPS-a. Ispunjenjem ove obaveze korisnici će dobiti popust od 33,3% u odnosu na redovnu tarifu i to na ukupan iznos naknade. U suprotnom korisnici gube pravo na ostvarenje popusta, zaključuje portparol OFPS-a.

Takođe, OFPS obaveštava sve korisnike koji zaključno sa 31. 12. 2012. imaju dugovanja za javno saopštavanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija, da dugovanja mogu izmiriti u šest jednakih mesečnih rata bez kamate uz 15% popusta na iznos duga, pod uslovom da do 25. 2. 2013. prijave javno saopštavanje za 2013. godinu i zaključe sa organizacijom OFPS sporazum o izmirenju dugovanja u šest mesečnih rata, uz dostavljanje menica kao garancije za ispunjenje obaveza.

U skladu sa članom 171a. Zakona o autorskom i srodnim pravima, naknada se ne plaća za javno saopštavanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija u zanatskim radnjama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA