Selaković obilazi Mladića i Karadžića, Šešelj nije u planu

Ministar pravde sastao se s predsednikom Haškog tribunala Teodorom Meronom, nakon čega će razgovarati s glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom

  • 6

Ministar Nikola Selaković sastao se s predsednikom Haškog tribunala Teodorom Meronom, nakon čega će razgovarati s glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom.

Nakon tih sastanaka ministar će se obratiti novinarima, dok zvaničnici Tribunala neće davati izjave.

Selaković će se sastati i sa sekretarom Haškog tribunala Džonom Hokingom i s predsednikom Međunarodnog krivičnog suda Sang-Hjun Songom, tužiocem Fatu Bensundom i sekretarom Silvanom Arbiom.

Ministar pravde Srbije će sutra posetiti i srpske državljane u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala u Sheveningenu i razgovarati sa njima.

Selaković je prvi srpski ministar pravde koji će obići državljane Srbije koji čekaju pravosnažne presude Haškog tribunala zbog optužbi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Selaković će obići Ratka Mladića, Dragoljuba Ojdanića, Radovana Đorđevića, Radovana Karadzića, Zdravka Tolimira, Vinka Pandurevića, Vlastimira Đorđevića, Nikolu Šainovića, Sretena Lukića, Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića i Franka Simatovića.

Poseta lideru SRS Vojislavu Šešelju u pritvorskoj jedinici nije u planu.

Osim Selakovića, u srpskoj delegaciji su i pomoćnik ministra Milisav Čogurić i posebni savetnik Radomir Ilić.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    17. januar 2013 | 12:44

    ови су "монструми" а готовине итд. браниоци ???? Живио др. Шешељ

  • Mrki

    17. januar 2013 | 12:35

    Ovom idiotu je mjesto sa njima u kavezu.

  • gavrilo princip

    17. januar 2013 | 15:13

    VOJVODA NE PRIMA IZDAJNIKE U POSETU. AKO BOD DA, A DAĆE, DA SE ŽIV VRATI. SAMO ON MOŽE SRBIJU TUŽNU, JADNU I POKORENU VRATITI U ŽIVOT, A SVI OVI MIŠEVI U SKUPŠTINI NA OTPAD ISTORIJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA