OKONČANA TALAČKA KRIZA: Nepoznata sudbina deset Britanaca

Od početka operacije oslobađanja ubijeno je 12 alžirskih i stranih radnika. Specijalne alžirske snage ubile su 11 ekstremista, koji su prethodno poubijali preostalih sedam talaca, čija nacionalnost zasad nije poznata

  • 0

Četvorodnevna kriza sa taocima u gasnom postrojenju na jugu Alžira okončana je obračunom, u kojem su specijalne alžirske snage ubile 11 ekstremista, koji su prethodno poubijali preostalih sedam talaca, čija nacionalnost zasad nije poznata.

Ono što je poznato je da je većina britanskih talaca bezbedna, da nije poznata sudbina njih manje od desetoro i da je u talačkoj krizi ubijen jedan Rumun.

Šef britanske diplomatije Vilijem Hejg saopštio je da se britanska javnost mora spremiti na loše vesti, kao i da će britanski premijer Dejvid Kameron razgovarati sa alžirskim premijerom Abdelmalekom Selalom.

Kako je potvrđeno u Bukureštu, u današnjoj akciji oslobađanja talaca poginuo je jedan rumunski državljanin, a drugi je oslobođen.

- Dobili smo potvrdu o smrti jednog od pet naših građana, koji su bili taoci u Alžiru. Jedan talac je oslobođen i trenutno o njemu brine alžirska vojska, mada nemamo informacije u kakvom se zdravstvenom stanju nalazi - izjavio je rumunski premijer Viktor Ponta.

APS je prethodno javila da je od početka operacije oslobađanja ubijeno 12 alžirskih i stranih radnika. Zasad nije poznata sudbina oko 30 stranih radnika.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug / Foto: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA