Hanka Paldum mučila srpskog zatvorenika, gazila mu po mošnicama

Sarajevska pevačica je srpskom logorašu Golubu 1993. godine u logoru naredila da sedne na pod, nakon čega mu je svom snagom nagazila polni organ vrišteći od smeha, tvrdi advokat srpskog logoraša Dušan Tomić. To su izmišljotine, kaže pevačica

  • 46

HANKA PALDUM MUČILA SRBE U LOGORU! Kako je Telegraf.rs ranije pisao, srpski logoraš Goran Golub u svojoj izjavi advokatu naveo je da ga je jedna sarajevska pevačica mučila, ali da se, za razliku od nje, pevač Dino Merlin odnosio ljudski prema ljudima u logoru.

Sarajevska pevačica o kojoj je Golub govorio je Hanka Paldum, koja mu je 1993. godine u logoru naredila da sedne na pod, nakon čega mu je svom snagom nagazila polni organ vrišteći od smeha.

 

Ovo su tvrdnje Golubovog advokata Dušana Tomića, koji zastupa bivšeg logoraša, i koji je samo jedan od mnogih koji je preživeo pevačicinu torturu u logoru "Silos" 1993. godine.

 

- Došla je do mog klijenta i pitala ga "Šta me gledaš?" Pošto joj on ništa nije odgovorio pitala ga je "Jel bi ti to mene da je***š"? Goran je i dalje ćutao. Nakon toga mu je naredila da raširi noge nakon čega mu je zgazila mošnice - priča advokat zatvorenika i dodaje da je u tom trenutku pevač Dino Merlin Golubu pritekao u pomoć.

 

- Merlin je tada delio cigarete i video je šta se dogodilo. Došao je do zatvorenika među kojima je bio i Golub i zagrlio ih. Tada se Hanka smirila i otišla - dodaje advokat.

 

Kada se obratio komandiru logora Golubu je rečeno da je bolje da ćuti jer se Hanka Paldum ne odvaja od Alije Izetegovića, tadašnjeg predsednika BiH. Zbog ove torture, zatvorenik Goran Golub se nikada nije oženio i kako je rekao svom advokatu, svaki put kada mokri, vraća mu se slika mučenja iz logora.

 

Prema njegovom rečima, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, "ali jesu kojekakve paravojske, koje su ulazile u logor i činile sve i svašta".

 

Jedan od članova te "paravojske" Hanka Paldum bila je strah i trepet u logoru na Igmanu.

 

Međutim, ona je demantovala da je učestvovala u mučenju srpskih zarobljenika.

 

- To su sve izmišljotine. Ne znam zašto to ljudi pričaju. Nikad nikome nažao nisam učinila. Volela bih da vidim tog čoveka što tvrdi da sam ga mučila u logoru, da se pogledamo oči u oči i da ga pitam 'Dušo moja, što tako pričaš'" - rekla je Hanka Paldum.

 

(I. D. / Izvor: Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дашони

    19. januar 2013 | 22:52

    У ЗАТВОР ОВУ ЗЛОТВОРКУ

  • dada

    19. januar 2013 | 23:38

    A mi je ugošćavamo na našim televizijama... Pa da li smo stvarno toliko blesav narod da svakojake neprijatelje primamo otvorenih ruku, posle svega što su nam učinili, a sve komšije nam zabranjuju koncerte, gostovanja... Da li je moguće da samo mi zaboravljamo??

  • Darija Žuanić

    19. januar 2013 | 22:55

    Ovime sam osupnuta. Ne mogu da vjerujem, a ima tako blagi izraz lica. U svakoga se čovjek može prevariti. Prezirem takve ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA