Zarubica u zatvoru postaje milioner

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu prihvatio je Zarubicinu žalbu zbog niza propusta srpskih sudova i policije, a odšteta koju će dobiti procenjuje se na devet miliona evra

  • 7

Milan Zarubica, osuđen na 11 godina zbog proizvodnje amfetamina, traži devet miliona evra odštete zbog nefer suđenja, nelegalnog prisluškivanja i oduzimanja imovine.

Evropski sud za ljudska prva u Strazburu prihvatio je njegovu žalbu na presudu iz 2005.godine zbog niza propusta srpskih sudova i policije- nezakonito prisluškivanje, nepravično suđenje i oduzimanje imovine bez dokaza - i tražio mu da odredi iznos odštete. Zarubici se sada "smeši" pravo bogatstvo, a platiće ga građani Srbije iz budžeta.

Advokat Miljan Timotijević kaže da je Evropski sud utvrdio niz povreda ljudskih prava u postupku protiv Zarubice.

- Utvrđeno je da je nezakonito prisluškivan od 2002. do hapšenja 2003. godine. Nezakonito ga je prisluškivala BIA, a u to vreme, po zakonu, samo je MUP smeo to da radi. Zatim, sud je onemogućio iznošenje dokaza odbrane i slobodno ispitivanje svedoka, a povrh svega imovina mu je konfiskovana bez dokaza - objašnjava Timotijević.

Prema njegovim rečima, odšteta od devet miliona evra, koju će platiti građani Srbije, mogla je biti značajno manja da naša država, iz neobjašnjivih razloga, nije odbila predlog Strazbura da se nagodi sa Zarubicom.

(M. B. / Izvor: Informer / Foto: Kurir)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA