PREŠEVO: Obeležena godišnjica OVBPM

Predstavnici tzv. Organizacije veterana boraca OVPBM obeležili su, bez prisustva predstavnika opštinskih vlasti, 13 godina od osnivanja OVPBM

  • 6

Predstavnici tzv. Organizacije veterana boraca OVPBM obeležili su, bez prisustva predstavnika opštinskih vlasti, 13 godina od osnivanja OVPBM.

Godišnjicu su obeležili polaganjem cveća na grobljima.

Cveće su položili najpre na groblju u selu Dobrosin, u opštini Bujanovac a zatim i u centru Preševa, na mestu odakle je nedavno uklonjen spomenik poginulim pripadnicima tzv. OVPMB.

Lideri albanskih partija sa juga Srbije neće se danas sastati u Preševu kako je ranije najavljeno, rekao je za "B92" predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa. Tema sastanka trebalo je da bude određivanje nove lokacije za spomenik pripadnicima OVPMB, koji je Žandarmerija prošle nedelje uklonila iz centra Preševa, ali je današnji susret otkazan zbog nejedinstva političkih čelnika lokalnih Albanaca.

- Neće biti nikakvog sastanka, niti je najavljeno da se danas sastaju politički lideri Albanaca sa juga Srbije. To su spekulacije - rekao je Mustafa Tanjugu.

On je dodao da će datum sastanka biti određen posle razgovora sa predstavnicima OEBS-a.

- Tada će se razgovarati o temama o dijalogu sa srpskim vlastima - rekao je Mustafa.

Pokret Samoopredeljenje danas će u Prištini organizovati protest zbog uklanjanja spomenika pripadnicima OVPMB u Preševu i u znak podrške zahtevima Albanaca iz Preševa, Medveđe i Bujanovca.

(I. M. / Tanjug, Foto:Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kide

    26. januar 2013 | 17:23

    Salji tenkiste neka vezbaju malo!kakva smo mi smesna drzava.skupöjaju se teroristi a oni gledaju.alal vera israelcima kako oni to resavaju

  • Mrki

    26. januar 2013 | 18:22

    Kide i Dasoni,vas dvojica se stavite u prve redove da vas vidimo..

  • ДАШОНИ

    26. januar 2013 | 17:43

    НАДАМ СЕ ДА ВАМ БРАЋА АРНАУТИ ГОРЕ ВЕЧНО У ПАКЛУ ТЕРОРИСТИЧКА БАНДО, И ВИ ЋЕТЕ ЗА ЊИМА АКО БОГ ДА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA