Pronađeni delovi američkog aviona F-16, nema traga pilotu!

Američki borbeni avion F-16, iz baze u Avijanu, sinoć je nestao iznad Jadranskog mora, pošto je pilot u poslednjoj poruci oko 19h prijavio da ima problem sa letelicom

  • 6

Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su italijanske spasilačke ekipe izvukle iz Jadranskog mora ostatke letelice za koju se veruje da je nestali borbeni avion F-16.

Američki borbeni avion F-16, koji je poleteo iz baze u Avijanu, nestao je sinoć iznad Jadranskog mora, pošto je pilot prijavio da ima problem sa letelicom.

Uprkos naporima američkih i italijanskih spasilaca, nema nikakvog traga pilotu i potraga se nastavlja, saopšteno je iz baze.

Vojni avion, baziran u Avijanu na severu Italije, nestao je sinoć s radara iznad italijanske obale Jadranskog mora. U moru kod Ravene tokom noći pronađeni su tragovi goriva. Potraga je intezivirana upravo na tom području.

U potrazi su učestvovali drugi avioni koji su sinoć leteli zajedno s njim i italijanska obalska straža, kao i brod "Moon" splitskog "Brodospasa".

Izvršni direktor "Brodospasa" Mladen Brodarić potvrdio je da se brod "Moon" uključio u akciju potrage, po nalogu Lučke kapetanije u Raveni.

Avion američkog ratnog vazduhoplovstva leteo je zajedno sa drugim avionima kada se prekinula njegova veza sa bazom NATO-a u Avijanu, na severoistoku Italije, prenela je agencija Frans pres.

Pilot je prijavio problem u poslednjoj poruci bazi oko 19 sati, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Jedan od pilota tvrdi je čuo poziv u pomoć kolege iz nestalog lovca, ali da nije video gde je avion pao.

Pentagon je sinoć potvrdio informaciju da je "lovac" nestao, nakon čega je pokrenuta i potraga, u kojoj učestvuju drugi avioni koji su leteli zajedno s njim, kao i italijanska obalska straža.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petko

    29. januar 2013 | 18:21

    Samo nek padaju.

  • kole

    29. januar 2013 | 18:17

    Nisu našli pilota? Znači ova priča ima srećan kraj! Super!

  • Andrej Boskovic

    30. januar 2013 | 01:25

    jebi ga ameri .........sad imate nevidljivog pilota.... amerika je to cudo od zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA