NIŠ: Radnik banke ukrao klijentu 56.800 evra

Službeniku "AIK banke" Milošu K.(29) iz Niša koji je bio zaposlen na mestu referenta platnog prometa određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je falsifikovao potpis klijenta i podigao njegovu oročenu štednju

  • 0

Nišlija Miloš K. (29) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave.

Kako je saopštila niška policija, on se sumnjiči da je iskoristio svoj položaj referenta poslova platnog prometa i poslova sa stanovništvom u AIK banci, filijala u Nišu, tako što je falsifikovao potpis klijenta na deviznom nalogu za isplatu, i sa njegovog računa 1. avgusta 2.011. godine podigao oročenu štednju u iznosu od 56.843 evra, koje je protivpravno prisvojio.

Kako saznajemo u policiji, klijent se frapirao kada mu je u banci saopšteno da je njegova devizna štednja nestala.

- On je oročio devize na tri godine i kada je došao u banku ustanovljeno je da njegovog novca nema, odnosno saopšteno mu je da je svoju uštedjevinu već podigao. Kada se čovek pobunio, u banci je urađena provera, utvrđen je identitet službenika koji je primio novac a zatim i da je potpis falsifikovan pa nas je banka obavestila o proneveri. Pretpostavljamo da je taj službenik novac podigao računajući da će uspeti da ga za tri godine vrati, ali da su mu planovi propali pa je odlučio da falsifikuje potpis i lažira isplatu novčanog uloga - kažu u policiji.

Policija nije saopštila identitet oštećenog, a kako saznajemo reč je o čoveku koji uopšte ne živi u Nišu, i koji nije želeo da se njegovo ime pominje u vezi sa ovim slučajem.

U AIK banci izražavaju žaljenje zbog ovog slučaja ali ističu da njihovi klijenti nemaju razloga za brigu jer garantuju za sigurnost njihovih uloga.

- Banka garantuje da niko od naših klijenata neće biti oštećen te da će osoba koja je u ovom slučaju oštećena dobiti svoj novac. Sprovodomo redovne kontrole poslovanja, a sve u cilju zaštite naših klijenata. Ništa više ne možemo da kažemo dok ne bude okončana istraga – rekli su nam u ovoj finansijskoj insituticiji.

Portparol Višeg suda Tamara Savić Cvetanović saopštila je da je osumnjičenom M.K. odredjen pritvor do 30 dana.

- Istražni sudija je nakon saslušanja osumnjičenom odredio pritvor kako bi se sprečio uticaj na nesaslušane svedoke - kazala je sudska portparolka.

(D. K. / Foto: Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA