Mišković u zatvoru još 30 dana, sledi optužnica

Miroslavu Miškoviću, vlasniku "Delta holdinga", njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću sudija je produžio pritvor, nakon čega će biti podignute i optužnice za ove slučajeve

  • 3

Sudija za prethodni postupak produžio je pritvor Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marki i Milu Đuraškoviću ,vlasniku "Nibens grupe", na još 30 dana, jer još nije saslušana njegova najbliža saradnica Tatjana Jeronimides, a nakon tog saslušanja biće i podignuta optužnica protiv vlasnika "Delta holdinga", saznaje Telegraf.rs!

Kako Telegraf nezvanično saznaje, trojica osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima ostaće u pritvoru dok ne bude saslušan poslednji predloženi svedok u istrazi - Tatjana Jeronimides, koja vodi Miškovićeve poslove na Kipru.

- Specijalni sud produžio je za još mesec dana pritvor vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku Miškoviću - izjavila je danas portparolka tog suda Maja Kovačević.

- U toku sledeće nedelje tužilac iz Beograda otputovaće na Kipar da sasluša jednu od najbližih saradnica vlasnika "Delte" - kaže izvor blizak istrazi.

Kako objašnjava Tatjana Jeronimides, koja rukovodi Miškovićevom kompanijom "Hemslejd", trebalo bi da svedoči o kreditu od 23 miliona evra koji je to preduzeće odobrilo Milu Đuraškoviću.

- Saslušanju, ukoliko žele, imaju pravo da prisustvuju i advokati osumnjičenih, ali je odluka na njima da li će putovati ili ne - navodi on.

Posle njenog saslušanja, kako navodi, postoji mogućnost da se protiv osumnjičenih podnese optužni predlog, a da im se ukine pritvor.

- Nakon saslušanja najbliže Miškovićeve saradnice biće podneta optužnica uz predlog da im se ukine pritvor - tvrdi naš sagovornik.

Vlasnik "Delta holdinga" ponovo je juče saslušan u Tužilastvu za organizovani kriminal povodom kredita dobijenog od "Unikredit banke" od 25 miliona evra kojim su kupljene akcije Preduzeća za puteve Niš.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фалконе

    8. februar 2013 | 11:08

    Нека понесе тужитељ за Кипар велике кофере и да врати Украдене и скриване паре из Кипарских Банака.

  • Vucic

    8. februar 2013 | 12:31

    dozivotna robija lopovima

  • marko

    8. februar 2013 | 16:55

    A tek kad dodje na red "Delta Kartel"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA