OPASNO: Pronađena ručna bomba na dečjem igralištu u Orahovcu

Nakon prijave meštana srpske nacionalnosti u Orahovcu, pripadnici Kfora uklonili su ručnu bombu. Igralište za male sportove koriste osnovna i srednja škola za časove fizičkog

  • 0

Meštani srpske nacionalnosti u Orahovcu pronašli su na sportskom igralištu u tom metohijskom mestu ručnu bombu, koju su kasnije uklonili pripadnici Kfora, rečeno je danas u srpskoj opštini Orahovac, uz napomenu da su bombu pronašli juče oko 16 sati na tribini igrališta za male sprotove u gornjem, srpskom delu Orahovca.

Slučaj su prijavili kosovskoj policiji, koja je potom sa vojnicima Kfora došla na lice mesta i obezbedila mesto gde je bomba pronađena.

Pripadnici Kfora su nakon procene bezbednosnog rizika uklonili ručnu bombu, koja je, prema rečima meštana, bila stara i zarđala.

Pronalaženje bombe na igralištu je veoma zabrinulo građane, jer je, kako kažu, mogla da se dogodi velika tragedija da su je prva pronašla deca i ne znajući o čemu se radi, slučajno aktivirala.

Igralište za male sportove u srpskom delu Orahovca je 2000. godine izgradio UNMIK kako bi srpskoj omladini, u vreme tadašnje izolacije, poboljšao uslove života.

Na igralištu se sada, pored srpske, igraju i romska i albanska deca, čije su se porodice, kupovinom srpskih kuća, nedavno doselile u srpski deo Orahovca.

Igralište, u nedostatku sportske hale, ponekad koriste i učenici osnovne i srednje škole u Orahovcu.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA