MANDIĆ: Moj sin je osumnjičen za ubadanje nožem momka u tuči

Lider NSD-a istakao da je najvažniji brz oporavak i dobro zdravlje povređenog dečaka, i dodao da u potpunosti saoseća sa njegovim roditeljima, duboko verujući da njegov sin nije počinalac tog gnusnog čina

  • 4

Lider Nove srpske demokratije i jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je danas da je njegov šesnaestogodišnji sin osumnjičen da je teško povredio vršnjaka u tuči srednjoškolaca, dogovorenoj preko Fejsbuka.

Crnogorska policija uhapsila je I.M. (16) zbog sumnje da je pre dva dana pokušao da ubije D.R. tokom tuče učenika dve srednje škole u Podgorici. D.R. je izboden nožem, nakon čega je hitno prebačen u Urgentni centra u Podgorici i nalazi se van životne opasnosti.

Uprava policije saopštila je da je I.M. osumnjičen da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Mandić je, u otvorenom pismu javnosti, potvrdio da u pitanju njegov sin, dodajući da veruje u njegovu nevinost, a na nadležnim državnim organima je da utvrde istinu.

- Ono što posebno želim da istaknemo i što je najvažnije jeste brz oporavak i dobro zdravlje povređenog dečaka. U potpunosti saosećam sa njegovim roditeljima i porodicom, duboko verujući da moj sin nije počinalac tog gnusnog čina, istovremeno duboko žaleći što je uopšte do njega došlo - naveo je Mandić, i dodao:

- Ukoliko se pak u sudskom postupku utvrdi i dokaže da je tačno da je moj sin kriv, onda neka se striktno poštuje zakon i propisane kaznene odredbe. Ali, sve dok se ne utvrdi istina, tražim da se prekine s nagađanjima, podmetanjima i izmišljotinama, jer se radi o teškoj i delikatnoj situaciji.

Mandić je istakao da ne želi da se njegovom javnom obraćanju, kao i čitavom nesrećnom događaju, daje bilo kakva politička konotacija.

- Zakon mora biti iznad nas svih i jednak za sve - zaključio je Mandić.

Zakazivanje tuča učenika preko Fejsbuka u poslednje vreme postala je sve češća praksa u Podgorici, zbog čega je policija uvela redovno patroliranje oko škola. Prošle sedmice u tuči đaka dve osnovne škole, zakazanoj takođe putem Fejsbuka, povređen je jedan osnovac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made_in_Sandzak

    13. februar 2013 | 21:39

    Bahat ka i caca mu!

  • BBMNE

    14. februar 2013 | 04:01

    Žalosno je ovo što se desilo, nije lako reći to što je otac izjavio. Brzi oporavak povredjenom dečaku. Viđećemo šta organi pravde dokažu. A ti Sandzaklija oladi malo, popi kafu i ne diži prašinu po komentarima.

  • сердар јоле

    14. februar 2013 | 10:29

    Изјава за поштовање! Мандић је добар чоек и још бољи Србин!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA