SEVERNA KOREJA: 100.000 vojnika i civila proslavilo nuklearnu probu! (FOTO)

Niz govornika pohvalio je uspeh treće nuklearne probe, koja je izazvala talas oštrih osuda u svetu, a mnogi su zapretili "nemilosrdnim osvetničkim udarima" ako SAD budu tražile još oštrije sankcije protiv Pjongjanga nakon izvođenja nove probe

  • 2

Više od 100.000 vojnika i civila proslavilo je u Pjongjangu uspešno izvođenje nove nuklearne probe, pozdravljajući "nenadmašnu hrabrost" svog lidera Kim Džong Una, javili su danas državni mediji.

Skupu na prestončkom Trgu Kim Il Sunga juče su prisustvovali vrhovni partijski i vojni zvaničnici, kao i policajci i studenti, ali ne i mladi lider, navela je zvanična novinska agencija KCNA, prenosi AFP.

Niz govornika pohvalio je uspeh treće nuklearne probe, koja je izazvala talas oštrih osuda u svetu, a mnogi su zapretili "nemilosrdnim osvetničkim udarima" ako SAD budu tražile još oštrije sankcije protiv Pjongjanga nakon izvođenja nove probe.

Severna Koreja optužuje SAD da predvodi inicijativu protiv nje u Savetu bezbednosti UN.

Prethodne nuklearne probe, zbog kojih je Severnoj Koreji uveden niz sankcija, izvedene su 2006. i 2009. godine, a poslednja je, sudeći po seizmičkim podacima, bila znatno jača.

Severna Koreja ističe da je nova nuklearna proba direktan odgovor na sankcije koje su joj UN uvele nakon što je u decembru lansirala raketu dugog dometa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA