Meteor pao i na Kubu?

Očevici tvrde da su videli telo nalik na meteor, koje se pretvorilo u vatrenu loptu i eksplodiralo. Kubanski eksperti poslati su u potragu za eventualnim ostacima neidentifikovanog predmeta

  • 2

Na nebu iznad centralnog dela Kube tokom noći je uočeno telo nalik na meteor, koje se pretvorilo u vatrenu loptu i eksplodiralo, javlja kubanska televizija pozivajući se na izjave svedoka.

Stanovnici provincije Sienfuegos kažu su da su u petak, 15. februara, oko osam sati po lokalnom vremenu na nebu ugledali svetleći predmet, koji je, kako su rekli, bio veličine autobusa. Predmet se potom pretvorio u vatrenu loptu "veću od Sunca", pričaju očevici, i dodaju da su nekoliko minita kasnije čuli jaku eksploziju. Jedan očevidac kaže da se njegova kuća zatresla od eksplozije.

Kubanski eksperti poslati su u potragu za eventualnim ostacima neidentifikovanog predmeta.

Nije poznato da li je događaj na Kubi povezan sa eksplozijom meteora u centralnoj Rusiji, u kojoj je povređeno više od 1.000 ljudi.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA