POŽAREVAC: Tužilac i dalje tvrdi da je majka ubila sina motikom

Iako je Marina Andrejić (43), majka ubijenog Đorđa (13), još prošlog leta oslobođena, tužilac nastavlja pravnu borbu kako bi dokazao da je usmrtila sina

  • 2

Više javno tužilaštvo u Požarevcu ne odustaje od optužnice protiv Marine Andrejić (43) iz Majilovca, koja je u julu prošle godine, usled nedostatka dokaza, presudom Apelacionog suda oslobođena krivice za ubistvo sina Đorđa (13).

Iako je ova presuda postala pravosnažna pre sedam meseci, požarevačko tužilaštvo i dalje je dovodi u pitanje.

- Iskoristili smo mogućnost vanrednog pravnog leka i Republičkom javnom tužilaštvu podneli inicijativu za zaštitu zakonitosti. Ukoliko je republički tužilac prihvati, onda će on podneti zahtev za zaštitu zakonitosti pred Vrhovnim kasacionim sudom - kaže Momčilo Dedić, viši javni tužilac u Požarevcu.

Marina Andrejić u pritvoru je provela dve godine pod optužbom da je na njivi usmrtila svog sina udarivši ga drškom od motike, 22. jula 2010. godine. Pred Višim sudom u Požarevcu, ona je u dva navrata osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, ali je presudom Apelacionog suda oslobođena.

Ostaci tela dečaka do danas nisu pronađeni, sem lobanje, koju su slučajno otkrili lovci u novembru 2010. godine. Po pravosnažnom okončanju sudskog postupka, majka je imala pravo da preuzme lobanju iz depoa Višeg suda, ali ona to nije želela da učini.

- Marina nije preuzela lobanju kako bi je sahranila, jer smatra da ona ne pripada njenom sinu - objasnio je Stojanović.

Prvo veštačenje pokazalo je da lobanja pripada dečaku, ali su novi veštaci utvrdili da je lobanja oprana u hidrogenu ili varikini, što se radi kada neko želi da uništi uzorak DNK, kao i da je doneta sa nekog drugog mesta. Na suđenjima u Požarevcu i Beogradu Marina je tvrdila da sina nije ubila, već da se on izgubio kad su krenuli sa njive. Nakon izlaska iz pritvora, ona je pokrenula postupak za vraćanje starateljstva nad maloletnom ćerkom, starom 14 godina. Pošto je njen suprug Dejan u međuvremenu preminuo, njihova ćerka dodeljena je na staranje Marininoj svekrvi.

- Marina se bori da vrati ćerku, ali taj proces ide sporo, jer je potrebno duže vreme da njih dve izgrade odnos od ranije - izjavio je advokat Stojanović, dodajući da Marini sleduje i odšteta zbog 700 dana provedenih u pritvoru, ali o visini sume nije želeo da govori.

On je izneo i svoje lično mišljenje - da je dečak bio žrtva trgovaca ljudskim organima. Tokom glavnog pretresa pred Apelacionim sudom, Marina je rekla da su njenog sina, najverovatnije, napale divlje životinje jer niko nije imao motiv za njegovo ubistvo.

Inače, za vreme suđenja pred Višim sudom u Požarevcu, branilac optužene tražio je da se uporede zubi na nađenoj lobanji sa zubnim kartonom malog Đorđa, što bi nepobitno utvrdilo da je lobanja njegova ili nije. Međutim, krivično veće, na čelu sa sudijom Draganom Stanojlovićem, odbilo je ovakav zahtev.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    21. februar 2013 | 23:35

    невјероватно !

  • Srdjan D.N.

    22. februar 2013 | 06:50

    Da je ubila,imali bi nacina da za 700 dana to na ovaj ili onaj nacin izvuku od nje, pocev od neke droge pa do malo manje rafiniranih metoda. Nisu. Zato je i oslobodjena. E, sto se ovaj navrzo na nju, to je neki njegov problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA