SRAMOTA: Za Konstantina 19 miliona dinara! (VIDEO)

Za dramaturgiju je izdvojeno 34.500 dinara, za adaptaciju 69.000 dinara, dok je najveća stavka u plaćanju bio vranjski reditelj Jug Radivojević, koji je za svoje usluge inkasirao neverovatnih 1,9 miliona dinara! Iza njega sledi Dorijan Kolundžija, za video-dizajn, za koga je izdvojeno 1,7 miliona dinara

  • 7

Vlada Republike Srbije i Grad Niš izdvojili su čak 19 miliona dinara za izvođenje predstave "Konstantin - znamenje anđela" reditelja Juga Radivojevića, čijim će se izvođenjem u Nišu 27. februara obeležiti rođenje rimskog imperatora Konstantina i 17 vekova od proglašnja Milanskog edikta, objavila je TV "Belami" iz Niša.

Do spiska sa honorarima ova televizija je došla iako je iz rukovodstva pozorišta u Nišu zabranjeno da se ovaj dokument pojavljuje u javnosti. Tako se došlo do podataka da je za otkup teksta plaćeno 480.000 dinara. Za dramaturgiju je izdvojeno 34.500 dinara, za adaptaciju 69.000 dinara, dok je najveća stavka u plaćanju bio vranjski reditelj Jug Radivojević, za čije je usluge predviđeno neverovatnih 1,9 miliona dinara! Iza njega sledi Dorijan Kolundžija, za video-dizajn, za koga je izdvojeno 1,725.000 dinara, dok su ostali honorari nešto skromniji.

Tako, na primer, za asistenta reditelja Danijelu Todorović predviđeno je 92.000 dinara, za scenografiju Aleksandra Denića 1.150.000 dinara, za kostimografiju Bojane Nikitović 690.000 dinara, dok je za idejno rešenje muzike Vladimira Pejkovića predviđena isplata od 345.000 dinara.

Na  spiskovima na kojima se nalaze honorari ukupno stoje 32 stavke, koje kada se sakupe, iznose neverovatnih 19 miliona dinara.

Ministar kulture Bratislav Petković nije hteo da govori o ovoj temi jer, kako je rekao, mora najpre da se upozna sa situacijom.

- Ne isplaćuje ministarstvo ceo iznos. Ja se razumem u pozorište i koliko šta košta, sada ne znam šta podrazumeva ta suma, da li je uključena scenografija, honorari... Ima tu i neki dug da se pokrije, jer je u Nišu nedavno gostovao hor iz Rusije - rekao je ministar kulture Petković.

Pogledajte video-snimak:

(I. M. / Izvor: TV Belami, Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA