JEŠIĆ: Ministarstvo priznalo da je problem u kukuruzu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pozvao je Vladu Srbije da uredbom obaveže prerađivače mleka da nastave otkup mleka od seljaka

  • 3

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić ponovo je pozvao Vladu Srbije da uredbom obaveže prerađivače mleka da nastave otkup mleka od seljaka i da ne dozvoli da štetu u "problemu za koji je sama kriva" jedino snose proizvođači.

Naglašavajući da "seljak ne sme da trpi", Ješić u saopštenju pozdravlja odluku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje je "konačno, pa makar i sa šest meseci zakašnjenja, priznalo problem i počelo da ga rešava tamo gde je i nastao, a to je u kukuruzu".

- Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo daje svoju podršku i aktivno učestvuje u rešavanju ovog problema na teritoriji AP Vojvodine - ističe Ješić, i dodaje da bi problem s mlekom bio mnogo ranije rešen "da je Ministarstvo poljoprivrede više radilo svoj posao, a manje štitilo tajkune i monopoliste u preradi mleka i manje se bavilo politikom".

Radna grupa za praćenje prisustva aflatoksina u životnim namirnicama i hrani za životinje na teritoriji AP Vojvodine je na prvom održanom sastanku donela zaključak da počne besplatni monitoring stočne hrane na farmama na teritoriji Vojvodine.

Naučni tim sa Instituta za prehrambene tehnologije FINS u Novom Sadu obavlja besplatno uzorkovanje hrane za životinje i kukuruza na aflatoksine, ohratoksin i fumunizin, a radna grupa će, nakon analiza, doneti preporuke za poboljšanje kvaliteta hrane za životinje na farmama, navedeno je u saopštenju.

(M. B. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    23. februar 2013 | 22:01

    djubre autonomasko

  • najprovokator

    24. februar 2013 | 01:53

    i svi koji me negativno lajkuju

  • Sentinel

    24. februar 2013 | 10:32

    Ovaj tacno namerno siri paniku i okrece vodu na mlin satanistickim monsantu! Sad vec kukuruz! E je... takvu drzavu gde ovakava bagra tako podlo laje nesmeju nista od eu a ko fol bore se protiv korupcije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA