72

SKANDAL: Srpski policajci se slikali kao MAFIJAŠI, MUP najavljuje kazne!!!

Na internetu se pojavila fotografija mladih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama oponašajući kriminalce. Iz vrha policije najavljuju kazne zbog rušenja ugleda policije

Srpska policija pozira kao mafijaši
Foto: Facebook

Fotografija mladih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama osvanula je na društvenim mrežama i postala novi hit.  Ovu skandaloznu fotku na kojoj su se, oponašajući ponašanje primerenije kriminalcima nego policajcima, našli zaštitnici reda i zakona objavio je na svojoj Fejsbuk stranici “Radio 021″ uz opis “lokalna banda”.

Telegraf saznaje da se na fotografiji nalaze diplomci Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice koji su u oktobru prošle godine završili školovanje za policajce. Fotografija je nastala za vreme obuke, a iz ove ustanove kažu da i dalje ne znaju kako se našla na društvenim mrežama.

Iz vrha policije nam je rečeno da će biti pokrenut postupak protiv svih osoba koje se nalaze na fotografiji.

- Ovo je skandalozna fotografija i biće pokrenut postupak protiv svih lica koji se nalaze na slici jer je ovo rušenje ugleda srpske policije – rekao je izvor iz vrha MUP-a za Telegraf.

U toku dana očekuje se i zvanično saopštenje MUP-a o ovom nemilom incidentu.

Na Fejsbuk profilu koji je objavio spornu fotografiju već su se pojavili brojni komentari osude, ali i podrške mladim policajcima, a jedan od komentatora napisao je definiciju koja možda i najbolje definiše ovaj slučaj: “Nijedna vrata nisu pogrešna koja na pravi način definišu psihologiju ovakvih momaka odraslih na Rambo filmovima, i pogrešnim idolima. Još dok je postojala Milicijska srednja škola u Sr. Kamenici u devedeset posto soba posteri su bili idoli tipa Arkana i Tigrova“.

BOŽOVIĆ: HITNA ISTRAGA

Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović naložio je sektoru Unutrašnje kontrole da hitno ispita kako je nastala i u javnost dospela fotografija mladih policajaca koji na neprikladan način oponašaju kriminalce.

- Naložio sam da se hitno ispita sve u vezi sa tom fotografijom i da mi se dostavi izveštaj kako bi smo mogli preduzeti adekvatne mere i kazniti odgovorne – rekao je Božović.

Božović, koji je u MUP-u zadužen za kontrolu policije, rekao je da je naložio sektoru Unutrašnje kontrole policije da hitno ispita na koji je način je ta fotografija dospela u javnost, kako je nastala, ali i da se proveri koji su pripadnici MUP-a na njima i iz koje su klase diplomaca Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Božović, naime, smatra da pomenuta fotografija može da iritira građane i da negativno deluje na imidž MUP-a, odnosno da sve dobre aktivnosti najvećeg dela pripadnika koji požrtvovano, disciplinovano i vredno preduzimaju aktivnosti na izvršavanju svih Ustavom i zakonom predviđenih zadataka.

Božović je istakao i da je to povod da se već započeta razmišljanja oko transformacije Uprave za obrazovanje i Policijske akademije na neki način objedine kako bi se u budućnosti formirala jedna jedinstvena, centralizovana, edukaciona institucija u okviru MUP-a.

- Takva obrazovna institucija bi mnogo efektnije radila na obrazovanju i stvaranju novih kadrova i na usavršavanju i stalnoj obuci onih pripadnika koji su završili svoje osnovno školovanje – smatra Božović.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Centar za osnovnu policijsku obuku, Mafijaši, MUP, Policajci, Slandal, Smešne slike
Popularni komentari
 • S
  Srbin

  To su ta govna koja bez ikakvog razloga zaustavljaju i maltretiraju narod,otkaz svima to ne treba policiji

 • L
  LAVINIJA

  ZBOG OVOGA CE BITI KAZNJENI?? A NECE ZBOG JEZIVOG,PROSTACKOG,BAHATOG PONASANJA,ZBOG PROPUSTA,ZATASKAVANJA,PODMETANJA BATINANJA…?TAKO NAM I TREBA!, JOS NEKI NJIVOJE NEKA NABAVI DIPLOMU PA KADA SE USTOLICI U MUPU NEKA SMISLI STA BI JOS MOGLO DA SE RADI PROSECNOM,POSTENOM GRADJANINU DOK SE STOJI MIRNO I SALUTIRA SVEDOKU SARADNIKU I JAVLJA KLANOVIMA DA MALO PUTUJU…

 • S
  Sale

  Vecina mladih policajaca se ovako ponasa u privatnom zuvotu, nazalost…. A ni starije kolege ,vrlo cesto im ne sluze za primer. ZATO samo ostro kazniti za nauk drugima da se zna ko je ko , i za sta ih placamo.

foto dana

video dana