Veljović nakon "afere Banana" glavni kandidat za direktora policije

Za sada se ne zna da li će dosadašnji direktor biti imenovan s mandatom od pet godina ili će, kao u poslednje tri godine, ostati na položaju kao vršilac dužnosti

  • 2

Ni tri meseca posle raspisivanja konkursa za izbor direktora policije, situacija u MUP Srbije, kada je u pitanju rukovodeći kadar, nije se promenila.

Od novembra, kada je konkurs raspisan, nagađanja o tome ko će zauzeti direktorsku fotelju menjala su se u zavisnosti od trenutne političke snage koalicionih partnera u vlasti.

Kao najjači kandidat najpre se pominjao Dragan Marković Markoni, koji je bio predlog premijera i ministra Ivice Dačića. Kako je politička prevaga prelazila na stranu SNS, kao mogući kandidat pominjao se i Milorad Simić, savetnik za bezbednost Tomislava Nikolića.

Afera o kontaktima ministra Dačića i njegovih saradnika s Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, donela je, međutim, prevagu dosadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću, koji će najverovatnije i ostati na funkciji.

- Konkursna komisija, po zakonu, ministru treba da predloži trojicu kandidata, od kojih on bira jednog i predlaže ga Vladi na usvajanje. Konkursna komisija nije odabrala kandidate, niti se uopšte sastaje - kažu u MUP-u.

Navode da je, iako nije stavljena tačka na konkurs, situacija prilično jasna posle nedavne izjave potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da ne isključuje mogućnost da Veljović ostane na mestu direktora.

Za sada jedino nije jasno da li će Veljović, kao kandidat na konkursu, biti imenovan s mandatom od pet godina, ili će, kao u poslednje tri godine, ostati na direktorskom mestu kao vršilac dužnosti.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoslav

    1. mart 2013 | 11:08

    To bi bila katastrofalna greska Vucica, srpska policija mu to ne bi oprostila. Ljudi nije prirodno i normalno "silovati nesto" jednostavno 98% obicnih policajaca, radna snaga MUP-a ne zeli da cuje za Veljovica, jednostavno policija ga nece, ne uziva poverenje i kredibilitet "baze". To sta ga podrzava to je mali broj poltronski nastrojenih nacelnika koji se boje za svoju buducnost ne zbog smena vec zbog krivicnih procesuiranja, kao primeri PU Sabac, Subotica, Cacak, Novi Sad.......

  • Petar

    2. mart 2013 | 10:47

    @Radoslav, a ti si običan policajac jel? Tipičan pripadnik baze, politički neorijentisan? A ja sam sisao veslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA