DRŽAVA NIJE DALA NI DINAR! Teško bolesno dete sami vodili u Beč na lečenje, devojčici pozlilo na granici!

- Toliko je bolesna da može samo sat vremena da izdrži bez kiseonika. Ta operacija joj je neophodna, a košta 120.000 evra, koje mi nemamo - kaže otac devojčice (2), kojoj je potrebno novo srce

  • 11

KOLIKO VREDI DEČJI ŽIVOT? Roditelji teško bolesne Ljubice Adamić (2) morali su ćerku o svom trošku da odvedu na lečenje u Beč, jer im država Srbija i Ministarstvo zdravlja nisu dali nikakav novac za lečenje deteta!

Devojčici je pozlilo na slovenačko-austrijskoj granici, zbog čega je helikopterom prebačena do Beča.

- Ona je toliko bolesna da svega sat vremena može da izdrži bez kiseonika i aparata. Ta operacija joj je neophodna, a košta 120.000 evra, koje mi nemamo. Nekako smo skupili novac da je odvedemo do Beča, tamo je na intenzivnoj nezi, ali bez novca neće da je operišu. Krenuli smo 11. februara i na putu do tamo, na ulasku u Austriju, Ljubici je pozlilo. Došla su kola austrijske Hitne pomoći, ali su rekli da će umreti, jer je Beč daleko da bi se išlo kolima. Onda je stigao helikopter, pa su je tako prebacili - kaže za Telegraf otac devojčice Šami Adamić.

Ljubica se nekoliko meseci po rođenju razbolela od kardiomiopatije trećeg stepena i hitno joj je neophodno novo zdravo srce. Međutim, kako se operacije ove vrste u Srbiji uglavnom ne rade, dete je upućeno na dalje lečenje u Beč, na Univerzitetsku kliniku za decu i omladinu tamošnjeg Medicinskog fakulteta. Za ovu operaciju potrebno je 120.000 evra, koje porodica Adamić nema.

- Ja bih voleo da se u ovu akciju uključe i neki sportisti, pevači i viđeni političari, da se mom detetu pomogne. Mi taj novac nemamo, a njoj od toga zavisi život. Iskren da budem, već strahujem šta će biti s njom - iskren je Ljubičin otac.

On kaže da je porodica do sada skupila svega 40.000 evra i poziva sve ljude dobre volje, koji imaju mogućnosti, da novac za pomoć Ljubici uplate na račun broj 355-000-32-00-1047-86-34 u Vojvođanskoj banci.

On dodaje da se za pomoć obraćao Ministarstvu zdravlja, ali da pomoći nije bilo.

- Primili su me na pisarnici, onda sam razgovarao sa jednom gospođom, službenicom u tom ministarstvu, koja mi je rekla da od toga vrlo verovatno neće biti ništa. Nekoliko dana kasnije, pozvala me je i potvrdila da ne mogu da nam pomognu. Dobro, nemaju za celu operaciju, ali ja sam tražio pomoć makar za taj prevoz ili za njene lekove, ali ni za to nije bilo - objasnio je otac ove devojčice.

Primera radi, u zemlji koja ne može materijalno da pomogne dvogodišnjem detetu koje se bori za život, pojedini državni funckioneri i direktori javnih preduzeća mesečno zarađuju i više od 2.000 evra.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    3. mart 2013 | 14:08

    Crnogorac ! A da malo brinete svoju brigu ! Sebe ste stavili u isti kos sa Siptarima, odrekli se srpske brace ! Sve sto imamo protiv Hrvata, Siptara, muslimana je posledica vekovnog i sistematskog ubijanja srpskog zivlja ! Da srpski narod pomaze prvo vi Crnogorci treba da znate ! Koliko je para otislo vama u ex Ju jer ste nerazvijeni ? Koliko para smo vam dali zbog zemljotresa ? Kad bi vasi pretci znali da ste postali poturice i udruzili se protiv Srba sa nasim vekovnim neprijateljima u grobu bi se prevrnuli !

  • bane

    3. mart 2013 | 13:53

    Crnogorac ovaj isti komentar si napisao pre par dana kada je devojka iz kragujevca preminula..sve je to ispravno sto kazes,ali nemojte samo vi crnogorci da nam drzite pridike o nekom moralu ili tome slicnom..

  • Dragan

    3. mart 2013 | 14:23

    Ma vazno je da podpredsednik vlade u pola noci ide i sastavlja upravu lopovskom klubu i poklanja milione iz budzera to je najvaznije..a to sto deca umiru,to sto separatizam cveta na svakom cosku drzave,to sto ljudi umiru od gladi ,ni u kontenerma nema nista .....ko da je to vazno...ali zato treba da se svi strpimo jer cemo ziveti svi bolje cim oni budu prvaci:(((

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA