Prelića u Španiji štitio klan Luke Bojovića?

- Prelić je i iz Srbije pobegao uz logističku podršku Bojovićevih saradnika, kod kojih je našao utočište i u Španiji - rekao je za “Blic” izvor iz MUP Srbije

  • 4

Dvadesetosmogodišnji Đorđe Prelić, osuđen za ubistvo Brisa Tatona, koji je uhapšen u Barseloni, kako saznaje "Blic", krio se u Španiji pod zaštitom članova klana Luke Bojovića.

- Prelić je i iz Srbije pobegao uz logističku podršku Bojovićevih saradnika, kod kojih je našao utočište i u Španiji - rekao je za ovaj beogradski list izvor iz MUP Srbije, navodeći da bi hapšenje Prelića moglo da dovede i do lociranja nekoliko najvažnijih Bojovićevih saradnika.

U međuvremenu, španska policija je u dopisu poslatom beogradskoj kancelariji Interpola potvrdila identitet uhapšenog Prelića, koji se u Barseloni krio kao češki državljanin.

- Prelić je uhapšen zbog krađe automobila i narušavanja javnog zdravlja. Najpre se predstavio kao državljanin Češke, pokazao je i lažni pasoš ove države, ali je ubrzo priznao da je iz Srbije i da ovde ima problem zbog ubistva. Španska policija je zatim utvrdila njegov pravi identitet - kažu u policiji.

Ministarstvo pravde juče je najavilo da će od španskog pravosuđa u što skorije vreme zatražiti Prelićevo izručenje.

- Đorđe Prelić ima pravo da podnese zahtev za ponavljanje suđenja s obzirom na to da je pred Višim sudom u Beogradu osuđen u odsustvu - izjavila je portparolka suda Dušica Ristić, navodeći da će o zahtevu za ponavljanje krivičnog postupka odlučivati vanraspravno veće.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K O N S T A N T I N...

    2. mart 2013 | 08:38

    policija sve zna a njih zilion jos uvek na slobodi.Tek kada se nesto desi oni kazu da ima debeo dosije.Ovaj glavonja je dobio sta je zasluzio tj tek ce...

  • Alcatraz_Melburn

    2. mart 2013 | 05:30

    Grobari,Grobari,ajmo svi u glas,Djordje Prelic jedan je od nas !

  • pito

    2. mart 2013 | 11:43

    dziber

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA