STRAVIČNO: Kruševački tinejdžeri na ivici samoubistva zbog laži na Fejsbuku!

Kruševački anonimni tinejdžeri na anonimnim "tračara" Fejsbuk profilima vređaju svoje vršnjake i iznose prljavštine o svojim drugarima, zbog čega su mnoge "žrtve" zapale u depresiju, a bilo je i misli o samoubistvu

  • 3

U poslednjih nekoliko dana, na Fejsbuku se pojavilo više od 20 profila anonimnih tinejdžera iz Kruševca, koji iznose prljave tračeve o svojim drugaricama i drugovima, zbog kojih su neke od "žrtava" zapale u depresiju, a neke su i na ivici samoubistva!

"Marijana (95) iz Hemijske spavala je sa Nemanjom (96) iz Ekonomske, a spavala je čak i sa najboljim drugarom svog bivšeg dečka", "Kaću B. u petak su pretukle Milica Kendi i Anđela S. zato što je pričala svašta o njima", "Ko su prema vašem mišljenju najveće ku*ve u Kruševcu? Šaljite poruke u inboks!", "J. S. iz Ekonomske je danas posle četvrtog časa ušla u crni "BMW"! Vozio je dečko stariji od nje minimum 10 godina. U kolima je bila i njena devojka M. G. ih Hemijske škole!" To su neki od statusa sa ovih profila, koji su doneli uznemirenost među tinejdžere Kruševca.

Ovakve i još lascivnije poruke preplavile su u poslednjih nekoliko dana dvadesetak Fejsbuk profila, čiji su autori anonimni kruševački tinejdžeri. Koliko opasni mogu da budu, objašnjava Slobodan R, čija je ćerka žrtva takvih tračeva.

- Moja ćerka je žrtva jedne takve "tračare". Ona je potpuno traumirana, a čak je bila spremna i da se potuče sa nekim devojkama za koje sumnja da su možda autorke tih gadosti. Išao sam u policiju da prijavim slučaj, ali su mi rekli da nemaju nikakve nadležnosti u ovakvim situacijama - priča Slobodan R, koji je poslao prijavu zaštitniku građana i Specijalnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Prvi Fejsbuk profili raznih "tračara" pojavili su se u Kruševcu krajem prošle godine, ali je do ekspanzije došlo tek u poslednjih desetak dana. Neki od najposećenijih, kao što je bio "tračara now", zatvoreni su, ali su se pojavili novi. Svoje "tračare" sada već imaju i osnovne škole.

Neke od žrtava tračeva morale su da potraže pomoć psihologa.

- Nedavno mi se obratila devojka koja je doživela traumu zbog izjava na Fejsu, što je kod nje izazvalo depresivnost, loše raspoloženje i povlačenje u sebe. Zbog iznošenja neistina o njima, mladi ljudi imaju osećaj stida, straha, neperspektivnosti i manje vrednosti, a sve to može dovesti do težih psihičkih poremećaja - kaže Milica Miletić, psiholog u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Младен

    2. mart 2013 | 11:32

    Да ли су неистине? У лажи има бар пола истине. Каква је данашња омладина, не би ме чудило да је то стварно тако. Ја сам до сада чуо свакакве гадости шта клинци раде..тако да поздрав родитељима и нека отворе очи, јер ништа није случајно!

  • MArko

    2. mart 2013 | 17:24

    Moja drugarica iz odelj. je isprozivana na jednom od profila, to sto je za nju pisano je netacno. To ulavnom pisu osobe iz neke "osvete" a najveci krivci su oni , koje to ne zanima a svi prihvataju te "tracare" za prijatelja. KAda ih niko ne bi prihvatao, i citao te objave, to bi bila nebitna stvar...

  • Jelena

    2. mart 2013 | 17:41

    Ali ne na ovaj nacin!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA