NIŠ: Leskovački policajac preminuo dok je trčao maraton!

Dragi Stanković (51) iz Leskovca, pripadnik Policijske uprave u tom gradu, preminuo je danas tokom Zimskog maratona samoprevazilaženja. Pretpostavlja se da je uzrok smrti srčani udar

  • 1

Pedesetjednogodišnji Dragi Stanković iz Leskovca, pripadnik Policijske uprave u ovom gradu, preminuo je danas oko 13 časova tokom Zimskog maratona samoprevazilaženja u Nišu. Nesrećni čovek srušio se pored staze u parku "Čair", a prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je uzrok smrti srčani udar.

Organizator trke Saša Đorđević kaže da je dežurni lekar odmah pokušao reanimaciju, ali da Stankoviću nije bilo pomoći. Ništa nije mogla da učini ni služba Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla u "Čair".

- Stanković je imao problema sa srcem, ali je odlučio da se na svoju odgovornost okuša u maratonu. Rekao je da je u dobroj kondiciji i da je dobio odobrenje od svog lekara da može da trči. Ukupna dužina staze je 21 kilometar, a on je pao na pola trke, tokom koje nije ni trčao, već je pešačio – kaže Đorđević, i dodaje da je Stanković i ranije učestvovao na sličnim trkama.

Ovogodišnji maraton okupio je 80 učesnika iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Najstariji učesnik imao je više od 70 godina.

Zimski maraton samporevazilaženja organizuje se od 1995. godine sa ciljem da dugoprugašima pruži priliku da testiraju svoju kondiciju na početku nove trkačke sezone.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    3. mart 2013 | 23:51

    Glupo je ljudi ali mene nasmeja naslov. Saučešće porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA