SEVERNA KOREJA PRETI: Vašington će progutati more vatre!

Nakon što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija doneo odluku o četvrtoj rundi sankcija protiv Pjongjanga, Koreja je dramatično pooštrila svoje pretnje

  • 18

Severna Koreja pooštrila je svoje pretnje nakon što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odobrio nove sankcije prema toj zemlji, zavetujući se da će pokrenuti iznenadni, "preventivni" nuklearni napad protiv Sjedinjenih Američkih Država i navodeći da će Vašington progutati "more vatre".

Kako je preneo "Foks njuz", neimenovani portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova izjavio je da će Pjongjang isprobati svoje pravo na "preventivni nuklearni napad za uništenje uporišta agresora", jer Vašington gura ka nuklearnom ratu protiv ove azijske zemlje.

General severnokorejske vojske Kang Pjo Jong izjavio je na mitingu u Pjongjangu da je zemlja spremna da ispali dalekometni projektil ka Vašingtonu.

- Interkontinentalni balistički projektil i razni drugi projektili, koji već imaju određene mete napada, sada su opremljeni upaljačem, manjim i diversifikovanim nuklearnim bojevim glavama i spremno čekaju. Kada zaspemo Vašington (projektilima), to uporište zla biće progutano morem vatre – rekao je Kang.

Američka ambasadorka u UN Suzan Rajs izjavila je da Severna Koreja "neće postići ništa pretnjama i provokacijama".

Inače, Savet bezbednost UN jednoglasno je doneo odluku o četvrtoj rundi sankcija protiv Pjongjanga, u novom pokušaju da obuzda njegov nuklearni i balistički program.

Pretnje Severne Koreje sve su češće usled tenzija uvećanih nakon lansiranja rakete u decembru i treće nuklearne probe 12. februara. Severna Koreja je optužila Sjedinjene Američke Države da predvode napore da im se uvedu sankcije.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    7. mart 2013 | 21:17

    Samo napred srusite ameriku...

  • vladimir1

    7. mart 2013 | 20:15

    Sada, ili kasnije, u svakom slucaju kad tad ce se sankcije manje mocnim zemljama, obiti o glavu USA, jer oni vode UN!

  • Vlada

    7. mart 2013 | 20:58

    I Rusi treba da se umesaju protiv amera i da nestanu zauvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA