ZBOG 700 DANA U ZATVORU: Traži 140.000 € od države!

Advokat Marine Andrejić, koja je oslobođena optužbi za ubistvo sina Đorđa (13), podneo je zahtev za odštetu zbog nezakonitog pritvora od 700 dana, tražeći za svaki po 200 evra

  • 1

Marina Andrejić (43) iz Majilovca, koju je beogradski Apelacioni sud prošlog leta oslobodio za ubistvo sina Đorđa (13), od države traži odštetu od 140.000 evra, jer je u nezakonitom pritvoru provela 700 dana.

- Ministarstvu pravde podneo sam zahtev da Marini isplati 140.000 evra, jer smo za svaki dan tražili po 200 evra odštete - kaže advokat Srbislav Stojanović.

Marina je uhapšena i pritvorena 24. jula 2010. godine, pod optužbom da je dva dana ranije na njivi motikom usmrtila svog sina.

Pred krivičnim većem Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Dragan Stanojlović, Marina je u dva navrata osuđena na po 20 godina zatvora. U julu prošle godine, Apelacioni sud ukinuo je ove presude i naložio Marinino oslobađanje, jer nije bilo dokaza da je ona izvršila ubistvo.

Ostaci tela dečaka do danas nisu pronađeni, sem lobanje, koju su slučajno otkrili lovci krajem 2010. godine. Prvo veštačenje pokazalo je da lobanja pripada dečaku, ali su novi veštaci utvrdili da je lobanja oprana u hidrogenu ili varikini, što se radi kada neko želi da uništi uzorak DNK, kao i da je doneta sa nekog drugog mesta.

- Po pravosnažnom okončanju sudskog postupka, Marina je imala pravo da preuzme lobanju iz depoa Višeg suda, ali ona to nije učinila, jer smatra da ne pripada njenom sinu - kaže Stojanović.

Pošto je Apelacioni sud oslobodio Marinu krivice, požarevačko pravosuđe bilo je dužno da otkrije identitet pravog izvršioca ovog zločina. Međutim, u Višem tužilaštvu rekli su da se nije došlo do dokaza o umešanosti treće osobe, što znači da je njihova optužnica protiv Marine bila osnovana. Zato su pokrenuli postupak zaštite zakonitosti, jer smatraju da je prilikom oslobađajućeg postupka došlo do povrede zakona.

- Marina je definitivno i konačno slobodna i nikakav postupak ne može više da je vrati pred sudije ili smesti u zatvor - kaže advokat Stojanović.

Nakon izlaska iz pritvora, Marina je pokrenula postupak za vraćanje starateljstva nad ćerkom, starom 14 godina, koji još traje. Pošto je njen suprug preminuo ubrzo nakon njenog hapšenja, njihova ćerka dodeljena je na staranje Marininoj svekrvi.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amazonka

    16. april 2013 | 15:22

    Naravno da je ona ubila dete! Dokazano je da ga je redovno tukla i maltretirala, pronašli su njene klompe pune njegove krvi, a pritom - nije ga "samo" ubila nego je još imala "srca" da podmuklo prikrije dokaze!!! Da ga isecka na delove i lobanju opere u varikini kako bi priklila istinu o dečakovoj smrti! Srbijo, osvesti se!!! Zar dozvoljavaš ovako krupne brljotine u pravosuđu?! Zar ova žena monstrum slobodno da šeta ulicama?!? Nadam se da sudija apelacionog suda koji ju je oslobodio optužbe nikad neće imati miran san i da će duh malog i nevinog dečaka koji je mučki ubijen non-stop biti na pameti!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA