ISTRAGA: Dikić na čelu kriminalne grupe?

- Nekim političarima se nude milioni da me uklone. Zato mi sada montiraju afere. Nekoga očigledno boli to što sam očuvao stabilnost na jugu Srbije, što sam sklonio spomenik teroristima u Preševu, ili im još više smeta to što sam podigao spomenik žandarima - odgovara na optužbe komandant Žandarmerije

  • 10

General Bratislav Bata Dikić, komandant Žandarmerije, pod istragom je Uprave kriminalističke policije! On je osumnjičen da je šef opasne mafijaške grupe, objavio je "Informer".

Ovaj list piše da su Dikić, njegov rođeni brat Dragan, koji je zaposlen u obaveštajnom odseku Žandarmerije u Nišu, i još 20 pripadnika Žandarmerije umešani u ozbiljan kriminalna teritoriji grada Niša i juga Srbije. Takođe, prema izveštaju UKP, ova grupa spremala je likvidaciju Ivana Petkovića i Ljubiše Puzovića, inspektora Sektora unutrašnje kontrole policije, koji su raskrinkali kriminalne poslove.

Protiv osumnjičenih žandarma, piše Informer, istraga je pokrenuta u septembru prošle godine. Operativci koji su radili na slučaju su uskoro došli do zapanjujućih podataka da su Žandarmerija, ali i još neki delovi policije, ogrezli u kriminal.

- Tokom operativne akcije je utvrđeno da se policajci iz redova Žandarmerije, iz kriminalističke i saobraćajne policije pojavljuju kao akteri najtežih krivičnih dela - navodi se u izveštaju Sektora unutrašnje kontrole i precizira da se žandarmi i policajci bave ucenama, iznudama, reketiranjem, ali i da postoje ozbiljne informacije da su umešani u šverc i distribuciju narkotika.

- Operativna saznanja ukazuju da je rođeni brat Bratisava Dikića, Dragan Dikić, glavni nalogodavac i organizator kriminalnih poslova - piše u izveštaju policije.

U dokumentaciji do koje je došao Informer čak se navodi da "postoje informacije" da pripadnici ove kriminalne grupe stoje i iza likvidacije Đorđa Stanojevića, koji je 27. januara dignut u vazduh u Nišu.

General Bratisav Dikić odbacio je sve optužbe na njegov račun i istakao da mu je sve namešteno i da "albanska mafija nudi političarima milione da bi ga smenili".

- Nekim političarima se nude milioni da me uklone. Zato mi sada montiraju afere. Nekoga očigledno boli to što sam očuvao stabilnost na jugu Srbije, što sam sklonio spomenik teroristima u Preševu, ili im još više smeta to što sam podigao spomenik žandarima. Možda je problem i to što sam surovi profesionalac - rekao je Dikić.

(I. M. / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada iz Srbije

    9. mart 2013 | 11:03

    Ako si toliko posten koliko pricas onda nema bojazi da se to postenje i utvrdi. Nadam se da ce istrazni-nekorumpirani organi utvrditi svacije postenje koje se dovede u pitanje, pa i vase...gospodine generale.

  • vladimir1

    9. mart 2013 | 11:57

    Odmah na "detektor lazi", ako si nevin, nevin si, ako si kriv, bato moj, dupla kazna!

  • Јогого

    9. mart 2013 | 12:04

    С'којим парама си ТИ подигао споменик госпон генерал.Кад те нико нехвали сам ћеш а?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA