Poljubac koji je izazvao žestoku raspravu na internetu

"Predivna slika. Tako treba, dosta je mržnje!", napisao je posetilac pod imenom zlocestiTulipan. "Ma ništa od 3. Yuge, drugovi... Ne ponovilo se to zlo", napisao je Payback1991

  • 84

Na Fejsbuk stranici NVO "Građanska akcija" iz Zagreba pojavila se fotografija na kojoj se ljubi mladi par ogrnut u srpsku (mladić) i hrvatsku (devojka) zastavu.

Korisnik koji je fotografiju objavio opisao je i okolnosti pod kojima je nastala.

- Koledž "United World" u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smešten u gradu koji je još podeljen ratom u ljudskoj svesti, on je postao simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine održava se Kulturna parada kako bi se obeležila 50-godišnjica pokreta "United World". Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada. Moj prijatelj Srbin držao se za ruku sa svojom devojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovde u Mostaru to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave sa ratom u svesti - napisao je autor fotografije.

 

Na zagrebačkom portalu Index.hr pojavio se veliki broj komentara, a došlo je i do očekivane rasprave između onih kojima se fotografija dopada, jer promoviše pomirenje, i onih koji ne prelaze lako preko međusobnih razlika.

- Predivna slika. Tako treba, dosta je mržnje! - napisao je posetilac pod imenom zlocestiTulipan. - Ma ništa od 3. Yuge, drugovi... Ne ponovilo se to zlo - napisao je Payback1991.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frfljavi

    9. mart 2013 | 17:57

    Znaci, ovo je jedna od naaaaaaajlepsih fotki u poslednjih... pa ne znam... mozda par ali zaista par godina... najmanje tri !!! Neverovatnu snagu ima ova fotografija. A devojci i decaku na fotki mogu samo da cestitam na svemu... ovo su prave metropolite, ekstoverte, a ujedno i patrijote. Fotka je genijalna i ostavlja bez daha. Pozdravljam svaku njihovu odluku i i i od srca im zelim lepe i predivne dane.. :)

  • BSBS

    9. mart 2013 | 16:34

    Samo napred ...

  • zorica hyberg

    9. mart 2013 | 17:10

    Nije vazno odakle smo, vazno je da se volimo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA