"Zastava" ne može da napravi dovoljno oružja za Amere!

- U 'Century'-ju dobro znaju koliki su naši kapaciteti, pa su bili primorani da odbiju nove kupce i narudžbine, iako su konstatovali da bi u SAD mogli prodati znatno veće količine našeg oružja. Potražnja za Zastavinim oružjem daleko premašuje proizvodne kapacitete - kaže direktor ove kuće Rade Gromović

  • 4

Srpska fabrika oružja "Zastava" iz Kragujevca ove godine će izvesti robu vrednu oko 40 miliona dolara, što je za oko 15 miliona više nego 2012.

Kako piše dnevni list "Politika", uprava "Zastava oružja" vratila se sa sajmova u Las Vegasu i Abu Dabiju sa dobrim vestima.

U Las Vegasu su, uz podršku strateškog partnera "Jugoimport" SDPR, potpisani jedan veliki i tri manja ugovora o isporuci robe vredne oko 32 miliona dolara, dok će detalji poslova sa bliskoistočnim partnerima biti konkretizovani u razdoblju od aprila do juna, budući da zemlje ovog dela sveta svoje vojne budžete usvajaju tokom prva tri meseca.

S tim ugovorima, kragujevačka fabrika bi ove godine trebalo da ostvari izvoz od oko 40 miliona dolara, što je za oko 15 miliona više nego prošle godine.

- Američki partner 'Century international arms', sa kojim smo potpisali ukupno četiri ugovora, već je prodao kompletno ugovorene količine oružja koje mi tek treba da napravimo. Klijenti 'Century-ja' su ga unapred platili, što dovoljno govori o kvalitetu našeg oružja, a reč je o vrlo zahtevnom tržištu i probirljivim kupcima - kaže generalni direktor "Zastava oružja" Rade Gromović.

On je otkrio i jedan zanimljiv detalj sa sajma u Las Vegasu koji bi Srbiji, kako kaže, mogao biti signal da više ulaže u vlastite fabrike oružja, municije i opreme.

- U 'Centuryju'-ju dobro znaju koliki su naši kapaciteti, pa su bili primorani da odbiju nove kupce i narudžbine, iako su konstatovali da bi u SAD mogli prodati znatno veće količine našeg oružja. Potražnja za Zastavinim oružjem daleko premašuje proizvodne kapacitete - objašnjava Gromović.

(M. S. / Izvor: Politika, Bizlife)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    13. mart 2013 | 17:39

    Za njih niko ne može da napravi dovoljno oružja

  • Nascimento

    13. mart 2013 | 17:17

    Alal vera! Otvorite jos koju fabriku

  • Dada

    13. mart 2013 | 22:52

    Ameri probirljivi??? Ne bih rekla! Njima samo daj oruzje, samo nek puca i ubija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA