SUĐENJE LUKI BOJOVIĆU: Ceca svedok odbrane?

Folk pevačica, kao i pevač Ivan Gavrilović i fudbaler Nikola Lazetić trebalo bi da svedoče na osnovu ranijih iskaza bivše supruge Ljubiše Buhe Čumeta

  • 1

Šandor Belovan, očevidac ubistva Branka Jevtovića Jorge, ispričao je na suđenju Luki Bojoviću i ostalim "zemuncima" koji se terete za zločin, da je tog 30. oktobra 2004. godine, na uglu ulica Njegoševe i Koče kapetana, video čoveka sa fantomkom kako brutalno ubija drugog čoveka.

- To je bilo oko 18.30 sati. Stajao sam pored automobila kada se začuo prasak. Ja sam vojni penzioner i znao sam odmah o čemu se radi. Okrenuo sam se i video čoveka sa fantomkom, stajao je raširenih nogu i praznio ceo šaržer u čoveka koji je ležao. Sakrio sam se, ali su nam se u jednom trenutku pogledi sreli - ispričao je očevidac likvidacije.

Nastavak suđenja zakazan je za 27. maj, a odbrana Luke Bojovića zatražila je da osim Ivane Tulović, upravo na osnovu onoga što je ona ranije tokom istrage kao svedok izjavila, na saslušanje budu pozvani i Svetlana Ceca Ražnatović, pevač Ivan Gavrilović, kao i fudbaler Nikola Lazetić. Sudija Vladimir Mesarović, međutim, o ovom predlogu odlučiće naknadno.

Sudija Vladimir Mesarović pozvao je optuženog Sretka Kalinića, koji je ranije priznao ovaj zločin, da ustane ne bi li ga svedok prepoznao kao čoveka kog je opisao kao ubicu.

- Ubica je bio užih ramena. Slične su visine, ali nisam siguran da je to on - rekao je svedok Šandor Belovan.

Jorginog ubicu on je opisao kao izrazito mršavog čoveka, dok je čoveka koji ga je čekao da pobegnu sa lica mesta opisao kao "malo punijeg".

Surpuga svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta Ivana Tulović, koja je u vreme ubistva Jorge bila njegova nevenčana supruga, nije se pojavila na suđenju, iako je jedan od ključnih svedoka u postupku.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA