DOŠLI IM GLAVE U AUSTRIJI: Uhapšeni Srbi iz bande Pink Panter

Policija u Koruškoj identifikovala Rajka R. (26) i Bojana M. (32), kao pljačkaše zlatare u Klagenfurtu, iz koje su članovi bande Pink Panter odneli plen u šestocifrenoj vrednosti

  • 2

Austrijska policija uspela je da reši nedavnu pljačku zlatare "Edmund Arnold" u centru Beča, hapšenjem pripadnika Pink Panter bande.

Neposredno posle izvršenja, uhapšen je jedan Srbin, a sada i sva tri njegova saučesnika, kao i još osam osumnjičenih, od kojih su dva lišena slobode u Mađarskoj.

Policija u Koruškoj uspela je i da rasvetli pljačku zlatare u Klagenfurtu od 4. marta. S tim u vezi identifikovani su Rajko R. (26) i Bojan M. (32).

Za Rajka R. se navodi da je sa velikom sigurnošću član Pink Panter bande, dok se za njegovog saučesnika to još ne zna. Šef koruške kriminalističke službe Gotlib Tirk istakao je da je raspisana evropska poternica i da za sada nije poznato gde se nalaze tražene osobe.

Osumnjičeni su identifikovani na osnovu fotografije koju je napravio jedan prolaznik prilikom bekstva dva pljačkaša, koji su odneli plen u šestocifrenoj vrednosti.

Na osnovu fotografija policija je ušla u trag biciklima kojima su bežali, a koja su bila u vlasništvu hotela u kojem su prenoćili pljačkaši, koji su se identifikovali slovenačkim pasošima. Oni su, kako je saopšteno, bili prijavljeni pod lažnim imenima, ali je istraga policija dovela do jednog automobila sa srpskim tablicama, koji su pljačkaši koristili za vreme boravka u Klagenfurtu.

Zahvaljujući podacima koji se prikupljaju na graničnim pralezima, ustanovljeno je da su oni 27. februara prešli iz Srbije u Mađarsku i pronađeni su njihovi pravi didentiteti, a zahvaljujući tim podacima, dobijene su informacije da su oni već poznati policiji i da su traženi u Srbiji i drugim zemljama.

Oni su osumnjičeni za pljačku više banaka i zlatara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA