TREĆI SVETSKI RAT NA VIDIKU: Ruski bombarderi obletali Japan, uzbudila se i Amerika!

Japansko i američko vazduhoplovstvo podigli su uzbunu zbog dva ruska strateška bombardera "Tupoljev Tu-95", koji su 15. marta obleteli čitav Japan

  • 1

Dva ruska strateška bombardera obletela su čitav Japan, a vazduhoplovstvo te zemlje podiglo je avione koji su pratili bombardere iz Rusije, pišu japanski mediji, i dodaju da su alarmirane i američke snage.

Ruski bombarderi najpre su leteli ka jugu između Korejskog poluostrva i zapadne obale Japana, da bi zatim u blizini japanskog ostrva Okinave, čijih se 40 odsto teritorije nalazi pod američkim vojnim bazama, skrenuli u dubinu Tihog okeana.

Oni su se potom sa pacifičke strane japanskog arhipelaga, leteći duž istočne obale Japana, uputili na sever prošavši nedaleko od prestonice Tokija, da bi konačno, u blizini japanskog ostrva Hokaido, skrenuli ka Rusiji.

Ruski avioni nisu ni u jednom trenutku povredili japanski vazdužni prostor, ali su bili praćeni od strane lovaca japanskih oružanih snaga.

Prethodni put ruski bombarderi nadleteli su Japan u novembru 2011. godine.

Bombarderi Tu-95 prvi put su uvedeni u naoružanje Sovjetskog Saveza pedesetih godina prošlog veka i koristi se za izviđačke zadatke. Ovaj avion ima dolet od 15.000 kilometara bez dopune goriva u vazduhu, koju inače, po potrebi, vrši letelica tipa Iljušin "Il-78".

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA