Ukinuta presuda Stanku Subotiću

Na sajtu Apelacionog suda objavljeno je da je prvostepena presuda ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka

  • 3

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Stanko Subotić Cane u odsustvu bio osuđen na šest godina zatvora, a optuženi kao pripadnici njegove grupe na zatvorske kazne od četiri i po godine do deset meseci zbog švecra cigareta tokom devedesetih godina.

Istom odlukom naloženo je da se suđenje Subotiću i ostalima ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu koji je doneo, sada ukinutu, presudu u oktobru 2011. godine.

Subotić je od jesenas ponovo na crvenoj Inerpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija, pošto je u bekstvu od 2006. godine.

Na sajtu Interpola nalazi se Subotićeva slika sa crvenom poternicom, koja je nekoliko meseci, tokom leta, bila suspendovana radi određenih provera.

Poternica je tokom tih meseci važila samo u Srbiji, a sada je na snazi u svim državama članicama Interpol policije koje imaju obavezu da ga uhapse.

Na sajtu Apelacionog suda objavljeno je da je prvostepena presuda ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Specijalni sud je "povredio odredbe krivičnog postupka u pogledu postojanja optužbe ovlašcenog tužioca, u tome što je optužba prekoračena, što se prvostepena presuda zasniva na dokazima na kojima se po odredbama ZKP ne može zasnivati, što je izreka presude protivrečna sama sebi i datim razlozima".

Subotić je osuđen u odsustvu, jer je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete tokom 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju i prodavala ih pravnim i fizičkim licima.

Tako je na štetu budžeta grupa stekla korist od 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara.

To su radili uz pomoć službenika Savezne uprave carina koji su omogućili ulazak teretnih kamiona sa cigaretama bez ikakvog evidentiranja.

Potom su cigarete prevozili i skladištili ih u više magacina po Srbiji, a zatim ih preprodavali.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetac

    22. mart 2013 | 18:10

    Cane heroj bravo

  • Brzi Gonzales

    22. mart 2013 | 19:05

    Koja drzava, teretite coveka posle 20 godina a svi su tad svercali, tipicno ciganski dok niste imali da pusite valjalo vam, sad da bi oteti sto drugi zaradili dok zakona nije ni bilo. U svskoj normalnoj drzavi tako nesto posle 5 godina zastari. Nije ubica jebo vas on.

  • SRBA

    22. mart 2013 | 18:46

    apelacioni sud samo oslobadja ako kad su ds jos na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA