DINKIĆ: Subvencionišemo radna mesta, a ne "Fijat"

- Italijanska kompanija se obavezala da će ove i sledeće godine zaposliti ukupno 1.400 novih radnika. Za to imaju pravo na subvenciju od 10.000 evra po radnom mestu - tvrdi ministar finansija

  • 2

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će kupovinu modela "fijat 500L" po nižoj ceni finansirati italijanski "Fijat", a ne država Srbija.

Dinkić je rekao da će "Fijat" državne podsticaje za otvaranje novih radnih mesta preusmeriti na sniženje cene automobila "500L", koji bi u Srbiji trebalo da košta 10.990 evra.

- "Fijat" se obavezao da će ove i sledeće godine zaposliti ukupno 1.400 novih radnika. Za to imaju pravo na subvenciju od 10.000 evra po radnom mestu. Dogovorili smo se da taj novac bude usmeren za subvencionisanje domaćeg "fijata 500L" popustom od 3.000 evra, umesto da ide kompaniji - objasnio je Dinkić.

On je dodao da to sve piše i u sporazumu koji je potpisan, a koji je Vlada odobrila na poslednjoj sednici.

- Primedbe uvoznika da su diskriminisani ne stoje, jer u ovom slučaju država samo subveniconiše otvaranje novih radnih mesta - naveo je Dinkić.

Dinkić je procenio da će ove i naredne godine po nižim cenama biti prodato 5.000 automobila "fijat 500L nacionale".

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    25. mart 2013 | 17:36

    14 miliona eura...a pola od toga Dinkicu i ostalima u dzep.Setite se-tako je davao i nasim raznoraznim biznismenima (citaj lopovima),pa su kroz godin -dve gasili firme,radnike na ulicu,a sa onom lovom su kupovali druge firme...pa zar ima jos neko u ovoj jadnoj Srbiji da veruje baron-Minhauzenu...

  • bg

    25. mart 2013 | 13:56

    Gospodine Dinkicu minstre finansija sta li vi trazite u klubu "cinema" na rnb u gde je prosek godina 16?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA