MIHAJLOVIĆ: Tužilaštvo da proveri poslovanje Srbija-gasa

Ministarka energetike očekuje da će se na osnovu izveštaja komisije za borbu protiv korupcije njenog ministarstva i izveštaja DRI "otvoriti vrata za reagovanje tužilaštva u Srbija-gasu"

  • 2

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da će tužilaštvo proveriti poslovanje Javnog preduzeća "Srbija-gas".

Ministarka Mihajlović je novinarima u Bečeju kazala da je veoma iznenađena rezultatima revizije u "Srbija-gasu" i da je posebno iznenađena što je za pronađene nepravilnosti u poslovanju za 2011, koje iznose 46 milijardi dinara, predviđena samo prekršajna prijava.

- Verujem da će tužilaštvo imati posla u "Srbija-gasu". Četrdeset šest milijardi dinara nije malo, pa i da je u pitanju jedan dinar, to je dinar iz državnog budžeta. U pitanju su državne pare, pare građana Srbije - kazala je ona.

Mihajlović je podsetila da je režiser Emir Kusturica zbog prekršajne prijave Državne revizorske institucije podneo ostavku na mesto direktora Parka prirode "Mokra gora".

- Da li to znači da bi neko smatrao da je bar toliko odgovoran u "Srbija-gasu" da podnese ostavku? - zapitala se ministarka energetike.

Na pitanje novinara da li će tražiti smenu generalnog direktora Srbija-gasa Dušana Bajatovića, ona je kazala da je Vlada ta koja postavlja i razrešava direktore javnih preduzeća, ali da ona očekuje da će se na osnovu izveštaja komisije za borbu protiv korupcije njenog ministarstva i izveštaja DRI "otvoriti vrata za reagovanje tužilaštva u Srbija-gasu".

Mihajlovićeva je kazala i da je završen plan restrukturiranja "Srbija-gasa" i da očekuje da će u najkraćem roku, za 10 do 15 dana, on biti usvojen na sednici Vlade Srbije. Prema njenim rečima, prva faza biće izdvajanje sporednih delatnosti, a zatim će se krenutu u finansijsku konsolidaciju.

Zorana Mihajlović izjavila je danas da neće biti privatizacije Elektroprivrede Srbije (EPS), ni preduzeća u sastavu te kompanije.

Ona je kazala da je EPS u finansijskim problemima i da tom javnom preduzeću predstoje reforme.

Mihajlović je dodala da je cilj tih reformi da EPS uz izgradnju novih kapaciteta posluje profitabilno i bude konkurentan na tržištu koje će biti otvoreno.

- Cilj je da EPS proizvodi dovoljno struje za domaće tržište i da ima višak za izvoz - rekla je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sifra

    26. mart 2013 | 01:15

    Samo napred ti znas sta radis i to treba postovati! Samo napred!

  • milisav

    25. mart 2013 | 22:02

    Svaka cast Zorana seljaci mogu da ti pljunu pod prozorce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA