LJAJIĆ: Pomoć države i za osuđene u Hagu

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da izmenom uredbe pravo na pomoć države imaju i oni na izdržavanju kazne, a ne samo oni koji su se dobrovoljno predali

  • 0

Rasim Ljajić izjavio da će pravo na pomoć države imati i oni koji su osuđeni u Haškom tribunalu i koji izdržavaju kazne.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić je rekao da to državu neće koštati znatno više nego do sada.

Ljajić je rekao da su do sada pravo na pomoć imali samo oni optuženici koji su se dobrovoljno predali, a sada su izmenom uredbe to pravo dobili i oni koji su osuđeni i nalaze se na izdržavanju kazne.

Na izdržavanju kazne nalazi se 12 optuženih i oni su izmenom uredbe sada stekli pravo na pomoć, koja podrazumeva četiri avionske povratne karte godišnje za porodicu osuđenih do mesta izdržavanja kazne i po 250 evra po osobi za ostale troškove prilikom ostvarivanja posete.

Prema njegovim rečima, tu odluku su podržali i Crveni krst i Sekretarijat Haškog tribunala, jer doprinosi resocijalizaciji osuđenika.

Ljajić je rekao i da ova odluka neće koštati državu znatno više nego do sada i da se godišnje za pomoć haškim optuženicima izdvajalo najviše 19 miliona dinara.

Trenutno pravo na pomoć države ostvaruje 12 optuženih.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA