Nelson Mandela ponovo u bolnici!

Južnoafričke vlasti nisu navele više detalja osim da nekadašnji borac protiv aparthajda "ima najbolju moguću medicinsku negu". On je u decembru pak proveo tri sedmice u bolnici zbog infekcije pluća, a zatim operisan od kamena u žuči tokom božićnih praznika

  • 0

Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela primljen je u bolnicu zbog infekcije pluća koja se ponovo vratila, saopštila je danas Vlada te zemlje.

Mandela (94) je primljen u bolnicu nešto pre ponoći, javio je Rojters.

Južnoafričke vlasti nisu navele više detalja osim da nekadašnji borac protiv aparthajda "ima najbolju moguću medicinsku negu".

Mandela je početkom meseca bio primljen, takođe, u bolnicu zbog redovnih ispitivanja.

On je u decembru pak proveo tri sedmice u bolnici zbog infekcije pluća, a zatim operisan od kamena u žuči tokom božićnih praznika.

To je ujedno bio i njegov najduži boravak u bolnici od puštanja iz zatvora 1990. godine posle odslužene kazne od 27 godina tokom perioda aparthejda.

Mandela se nije pojavljivao u javnosti od finala Svetskog prvenstva u fudbalu 2010. godine, šest godina nakon povlačenja.

Poslednjih godina živeo je daleko od očiju javnosti u kući u selu Kunu u Istočnom Kejpu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA