TRAŽE RAT: Narod Severne Koreje podržao napad na Ameriku! (FOTO)

"Postanimo puške i bombe našeg poštovanog vođe Kim Džong Una", uzvikivala je masa u Pjongjangu dižući pesnice uvis. Skupu su se obratili vojni i partijski zvaničnici koji su od jedinica vojske Severne Koreje tražili da preduzmu "nemilosrdne udare" po američkom kontinentu i vojnim bazama SAD u Južnoj Koreji, na Havajima i Guamu

  • 8

Desetine hiljada vojnika i civila Severne Koreje održalo je danas u Pjongjangu miting i marš podrške mogućem raketnom udaru na američke baze u regionu.

Na mitingu na velikom trgu Kim Il Sung u centru Pjongjanga okupili su vojnici, veterani, radnici i studenti, svi u vojnim uniformama. Mladi vođa Kim Džong Un nije prisustvovao skupu.

Državna televizija je prenela da je miting predstavljao podršku odluci koju je donela komanda Korejske narodne armije u utorak, a danas potvrdio vođa i vrhovni komandant Kim, da jedinice strateških raketa budu spremne za gađanje američkih baza u Južnoj Koreji, Pacifiku i na američkom kontinentu.

- Saopštenje je bilo ultimatum Korejske narodne armije protiv imperijalista SAD - rekao je najavljivač na početku mitinga, a preneo AFP.

Pod ogromnim portretima Kimovog oca, Kim Džong Ila i dede Kim Il Sunga, pomešani vojnici i civili su se zavetovali na vernost sadašnjem rukovodstvu.

- Postanimo puške i bombe našeg poštovanog vođe Kim Džong Una - uzvikivala je masa dižući pesnice uvis.

Skupu su se obratili vojni i partijski zvaničnici koji su od jedinica vojske Severne Koreje tražili da preduzmu "nemilosrdne udare" po američkom kontinentu i vojnim bazama SAD u Južnoj Koreji, na Havajima i Guamu.

- Mi smo spremni da ih zbrišemo i postignemo konačnu pobedu - rekao je oficir Kvon Jong Čol.

Miting je održan kao odgovor na jučerašnje letove dva stelt bombardera B-2 preko Južne Koreje u nastojanju Vašingtona da pruži podršku Seulu pred pretnjama sa Severa i demonstrira silu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    29. mart 2013 | 14:30

    то то то !!! ајте косооки је*ите мајку америма да ми на миру преговарамо са шипцима

  • igor

    29. mart 2013 | 15:07

    Sta da pregovaramo, nema pregovaranja i mi cemo njima je*ati onda mamu

  • ДАШОНИ

    29. mart 2013 | 16:27

    УДРИ БРУС ЛИ, УДРИ БРАТЕ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA