ŠTITIO DRUGARICU: Mladiću polomljena lobanja bejzbol palicom iz osvete! (FOTO)

Stefan Jovanović (19) iz Kragujevca, učenik Politehničke škole, prebijen je, a lekari mu se bore za život jer je savetovao drugaricu da se ne druži sa ljudima kakav je Darko R. (20), koji je pre dve godine drugog mladića udario sekirom u glavu

  • 51

Stefan Jovanović (19) iz Kragujevca, učenik Politehničke škole, prebijen je u četvrtak ujutru bejzbol palicom u kafiću "Tabasko", preko puta Politehničke škole, čiji je đak, a napao ga je Darko R. (20), koji je pre dve godine drugog mladića u dvorištu Prve tehničke škole udario sekirom u glavu.

Stefan je zbog teških povreda lobanje i mozga u četvrtak operisan, u komi je i životno ugrožen, a lekari se bore za njegov život.

Stefan je u vreme napada, oko 8.45 sati, sedeo sa drugaricama za stolom u kafiću "Tabasko". Napadač je ušao u ovaj lokal u Kosovskoj ulici, prišao stolu i palicom Stefana najpre udario u glavu, pa ga onesvešćenog tukao po leđima.

Nesrećni mladić prebijen je jer je savetovao drugaricu da se ne druži sa ljudima kakav je Darko, a ovaj je za to saznao.

Vlasnica kafića Jasmina Radivojević kaže da nikada neće zaboraviti Stefanovo lice obliveno krvlju.

- Nisam videla napad, bila sam u šanku. Znam da su dva momka ušli i izašla za pola minuta. Toliko je sve trajalo - kaže Jasmina.

Stefanovi drugovi i svedoci događaja plaše se da javno kažu šta se zbilo jer "znaju ko je Darko".

- Stefan je došao na poziv jedne devojke Milice, koja je bila u kafiću. Seo je i ubrzo su ušli Darko i neki Aleksa, sa kapuljačama na glavi. Darko je Stefanu prišao s leđa i udario ga palicom po glavi, a onda još nekoliko puta po vratu i leđima. Konobarica je krenula da brani Stefana, ali je taj drugi momak zgrabio za ruku. Otišli su za pola minuta, a Stefan je ostao u lokvi krvi - kaže jedan od Stefanovih drugova.

Nebojša Jovanović, otac prebijenog mladića, juče se pred vratima kuće gušio u suzama objašnjavajući da se sve desilo jer je njegov sin savetovao drugaricu da se ne druži sa Darkom, napadačem.

- Moj sin je u februaru počeo da se druži sa nekom Milicom, čije poruke još imam u njegovom telefonu. Stefan je nju kao prijatelj savetovao da se ne druži sa gradskim siledžijom. Ona je izgleda sve prenela Darku. Tog jutra poslala je iz kafića Stefanu poruku: "Nema te u Tabasku". On je otišao u taj kafić, a onda je došao i Darko sa palicom - kaže Stefanov otac.

Dok Stefanova porodica pita kako je na slobodi momak koji po gradu napada sekirom i palicom, u policiji odvraćaju da oni samo hapse, ali ne sude.

Darko R. je bio hapšen maja 2011. godine, kada je sekirom dvorištu Prve tehničke škole napao jednog đaka. Tog mladića udario je u glavu tupim delom sekire.

Školski policajac je intervenisao, a Darko R. je, sa sekirom za pojasom, napao i policajca.

Stefanovi drugovi, ali i direktor Politehničke škole Siniša Kojić rekli su juče da Stefan nikada nije bio problematično dete i nije se tukao.

Dr Tomislav Stojiljković, načelnik Intenzivne nege kragujevačkog Kliničkog centra, rekao je da je pacijent operisan "zbog teških povreda lobanje i mozga", te da mu je sanirana velika oteklina na mozgu.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki Je Malo Nervozan

    29. mart 2013 | 17:06

    E kad bude kod nas zakon oko za oko, zub za zub, ovoga nece biti. Kad bi sad neko njemu rascopao glavu vise mu ne bi balo na pamet ni da pogleda palicu.

  • Voodoo

    29. mart 2013 | 17:06

    Odmah kazna majmunu na bar 20 godina zatvora. A i dobre batine da dobije. Disviplinske.. Stavio momka u komu jer je mangup?!? Kreten jedan.

  • Sada

    29. mart 2013 | 18:28

    da sam ja otac povredjenog decka,sam bih mu presudio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA