Pjongjang: Od danas smo u ratu sa Južnom Korejom!

- Od sada relacije između severa i juga ulaze u ratno stanje i sve teme koje se budu pojavljivale biće rešavane u skladu sa tim - saopštila je Vlada Pjongjanga

  • 3

Severna Koreja je rano jutros saopštila da ulazi u "stanje rata" sa Južnom Korejom, što je još jedna u nizu eskalacija oštre retorike prema Seulu i SAD od kada je Pjongjang dopao međunarodnih sankcija zbog odbijanja da prekine sa nuklearnim testovima.

- Od sada relacije između severa i juga ulaze u ratno stanje i sve teme koje se budu pojavljivale biće rešavane u skladu sa tim - piše u saopštenju koje je prenela severnokorejska zvanična agencija KCNA.

KCNA je navela da su saopštenje zajednički izdale vlada Severne Koreje, vladajuća partija i druge organizacije.

Severna Koreja skoro svakodnevno preti napadima na južnokorejske i američke vojne baze od početka marta, kada su armije SAD i Južne Koreje započele vojne vežbe i podigle stanje pripravnosti na najviši nivo.

S druge strane, osiromašeni sever nije zatvorio zajedničku industrijsku zonu, u koju svakog dana na stotine vozila i radnika s juga dolaze preko utvrđene granice.

Zanimljivo je to što je saopštenje Severne Koreje došlo samo nekoliko sati nakon što je Aleksandar Veršbou, zamenik generalnog sekretara NATO, izjavio da je "sa mladim i neiskusnim liderom (Severne Koreje) Kimom Džongom Unom nerazumno isključiti mogućnost ratnog sukoba na Korejskom poluostrvu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    30. mart 2013 | 15:59

    Klasicna iskompleksirana seljacina. Trebao bi neko da mu nalupa par samara da mu se pusi uz usiju. Klempavi balavac, do juce je nosio pelene a danas preti nuklearnim oruzjem.

  • Vanja

    30. mart 2013 | 18:06

    Tebi bi trebao neko da lupi par zauski samo zato što mu se može pa ti se nemoj da se braniš jer si i ti nekad bio u pelenama!

  • D.M.

    30. mart 2013 | 18:23

    Nema od toga svega nista. Price u prazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA